Вершки
Свіжі вершки мають різні кулінарні застосування. Від підливки до десертів, їх можна широко використовувати як важливий інгредієнт у нашому щоденному раціоні. Наповнені купою калорій, багато людей, можливо, економно уникали вершків. Припускаючи, що жир є єдиною поживною речовиною, їх помилково уникали. Однак у наступній статті буде викладено все, що вам потрібно знати про свіжі вершки, їхній вміст поживних речовин, використання та переваги.
Що слід знати про свіжі вершки?
Усі люблять свіжі вершки. А ви ні? Люди всіх вікових груп люблять свіжі вершки за те, що вони підсилюють смак страви. Свіжі вершки мають колір слонової кістки, соковиті на дотик, оксамитові за текстурою і більш насичені, ніж молоко. Їх витягують із сирого молока під час кип'ятіння, і коли утворюється вершковий верхній шар, його повільно знімають для обробки, потім збивають доти, доки вони не перетворяться на крем. Густі вершки, легкі, напівжирні - ось три найкращі сорти, які виходять. Пізніше, шляхом додавання ароматизаторів та інгредієнтів, їх виробляють у різних варіантах.
Способи використання свіжих вершків у стравах:
В Індії свіжі вершки використовуються в різних стравах. Малай Панір, Метхі Матар Малай, Палак Панір - ось деякі з поширених чарівних страв. Додавання до свіжих вершків сабзі посилить їхню кремоподібність і зробить їх приємнішими. Їх використовують для надання смаку гострим стравам і для надання dal густоти та кремоподібності.
Як основний інгредієнт у приготуванні морозива, свіжі вершки роблять смак дуже стабільним. Шари, які ви бачите на морозиві, виникають через додавання свіжих вершків. Крім того, вони не дають змоги утворюватися кристалам під час охолодження.
Десерти - ідеальний спосіб використати вершки. Якщо ви знаєте точну пропорцію, ви можете зробити свій десерт чудовим.
Багато італійських страв включають свіжі вершки як ключовий інгредієнт. Білий соус - фірмова страва, яку можна використовувати для пасти, спагеті та лазаньї. При додаванні цього інгредієнта страва набуває ідеальної консистенції та чудового смаку.
Переваги вживання свіжих вершків
Загальний стан здоров'я
Як молочний продукт, свіжі вершки містять значну кількість вітаміну B2, який сприяє доброму здоров'ю організму. Тобто вони підтримують ріст тканин та їхній розвиток. Наприклад, вони допомагають формувати здорові тканини очей, шкіри, сполучних тканин і слизової оболонки. Вони навіть сприяють здоров'ю вашого волосся, нігтів і шкіри. Таким чином, свіжі вершки можуть сприяти загальному здоров'ю і зміцнювати імунітет для росту організму.
Кістки та зуби
За наявності значної кількості кальцію та фосфору здоров'я ваших кісток зберігається. Фосфор у свіжих вершках може засвоювати кальцій в організмі. Коли ви споживаєте продукти, багаті кальцієм, він засвоюється організмом і розвиває міцні кістки. Таким чином, навіть ваші ясна і зуби стають здоровішими. Мінеральна щільність збільшується через присутність фосфору, отже, діє як каталізатор, особливо для дітей.
Сприяє утворенню червоних кров'яних тілець
Відомо, що червоні кров'яні клітини відповідають за загальне благополуччя організму. Гемоглобін, присутній у цих клітинах, постачає кисень і переносить усі поживні речовини в потрібне місце в організмі. Шар вершків, що загусає, також містить залізо, яке є важливим елементом еритроцитів. Отже, вживання свіжих вершків сприяє здоров'ю еритроцитів.
Поверніть собі втрачену енергію
Оскільки вміст жиру у свіжих вершках вищий, вони допомагають відновити втрачену енергію. Людям, які страждають від захворювань імунітету або відновлюються після хвороб, рекомендується включати вершки у свій звичайний раціон. Просто подумайте, скільки калорій і жиру вони містять. Це допоможе відновити втрачену енергію. Навіть коли ви повернетеся додому після довгого дня, збийте трохи вершків і додайте в них свої улюблені смаки. Їжте їх ложками, і ви побачите різницю.
Здоров'я мозку
Хіба не дивно знати, що свіжі вершки можуть допомогти здоров'ю мозку? У їхніх інгредієнтах міститься багато поживних речовин, які допомагають корисним функціям мозку. Дослідження навіть доводять, що свіжі вершки містять ідеальну кількість поживних речовин, щоб уберегти нас від хвороби Альцгеймера.
Нижче ви побачите, як їх можна використовувати в повсякденному житті.
Ви можете додавати вершки в супи і робити їх "поживними". Багато лікарів рекомендують свіжі вершки для людей із толерантністю до лактози. Крем із броколі або томатів - ідеальний приклад для приготування кремового супу.
Замість додавання цукру в каву, ви можете додати в неї маленьку ложку вершків. Незалежно від того, п'єте ви чашку холодної або гарячої кави, вершки можуть збагатити смак і вони корисніші за цукор.
Заправте свій щоденний салат свіжими вершками. Ви на дієті? Шукаєте здоровий спосіб зробити свої рецепти цікавими? Потім покрийте їх ложкою свіжих вершків. Не вибирайте густі вершки, якщо ви хочете, щоб в організмі не було жиру.
Для дітей, які не їдять, додайте овочі, викладіть шарами зелень і шпинат зі свіжими вершками! Їм сподобається смакота, і це також ситно для їхнього шлунка.
Якщо ви хочете схуднути, то додайте до свого раціону сир із низьким вмістом жиру. Організм використовує кальцій для спалювання калорій і одночасно забезпечує необхідну енергію. Приймаючи цю пропозицію, переконайтеся, що ви скоротили споживання всіх інших жирних продуктів у своєму раціоні.