Малина, перетерта з цукром та лимоном - ідеальна заготовка на зиму

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Малина, перетерта з цукром та лимоном - ідеальна заготовка на зиму freepik/freepik
Іноді найкраще — це найпростіше. Перетерта малина з цукром і лимоном — саме той випадок, коли з трьох інгредієнтів виходить максимум користі і смаку.

Без термічної обробки, без зайвих добавок — лише свіжа ягода, легка кислинка і натуральна солодкість.

У такому вигляді малина зберігає майже всі вітаміни, особливо вітамін С, який надзвичайно чутливий до температури. Лимон не лише додає яскраву цитрусову нотку, а й виступає природним консервантом, подовжуючи термін зберігання. А ще — така ягідна маса ідеально підходить до тостів, млинців, йогуртів або навіть як основа для домашнього лимонаду.

Це варіант для тих, хто хоче зберегти смак літа максимально живим. Але оскільки термообробки немає, варто зберігати таку малину в холодильнику. Поданої кількості інгредієнтів вистачить на дві банки по 1 л.

Порцій2
Енергетична цінність2574 ккал
Бiлки6.9 г
Жири3.7 г
Вуглеводи651.5 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти:

Малина 1 кг
Цукор 1.20 кг
Лимон 120 г

Приготування

Крок 1

Малину переберіть, видаліть зіпсовані ягоди і листочки, плодоніжки. Вимийте ягоди, відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.

Крок 2

Чисту малину викладіть у ємність і засипте цукром. Лимон ретельно промийте за допомогою щіточки та обсушіть паперовим рушником. На дрібній тертці натріть лимонну цедру відразу в ємність.

Крок 3

З лимона зріжте ножем товсту білу шкірку, а м'якоть наріжте невеликими скибочками. Всі кісточки видаліть. Також заберіть жорсткі перегородки всередині лимона, якщо вони є. Додайте лимон до малини.

Крок 4

Ягоди малини, цукор і нарізаний лимон перетріть за допомогою занурювального блендера у відносно однорідну масу. Відставте на якийсь час ємність убік.

Крок 5

Розкладіть по сухих стерилізованих баночках і щільно закрутіть кришками.