Пікантні закрутки: рецепт томатної аджики з перцю та хрону
Інгредiєнти:
За рахунок хрону, перцю чилі та цукру ви отримаєте максимально корисний продукт, без термічної обробки та класичної консервації, який буде зберігатися для вживання до року. Вихід аджики близько 1 кг.
Приготування
Помідори облити окропом та почистити від шкіри. Вирізати плодову ніжку та нарізати на 4 частини. Перець солодкий та чілі очистити від насіння та ніжки, порізати на 4 частини. Часник очитити від шкіри, хрін очистити від шкіри та порізати на шматочки.
Всі овочі перекрутити на м’ясорубці та додати оцет, цукор та сіль. Гарно перемішати масу зі спеціями та дати постояти 30 хв. Після перемішати ще раз та розлити в банки, накрити тканиною або кришкою з дірочкою та прибрати в холодильник.
Перші три доби аджика буде активно ферментуватися та “грати”, тому потрібно, щоб повітря могло вільно виходити. Через 3-4 доби процес має стабілізуватися, можна накривати звичайними кришками та вживати в їжу. Протягом часу аджика буде ставати більш солодкою та менш гострою. Смачного!