Пікантні закрутки: рецепт томатної аджики з перцю та хрону

Time to cook 96 год готування Time to prepare 1 год пiдготовки Portions 10 порцiй
Пікантні закрутки: рецепт томатної аджики з перцю та хрону Inst @
Осінні барви можна зберегти у банці, а потім викласти на рум'яний та хрусткий тост, коли прийде холод. Мова про цю червону, зігріваючу аджику, яка своєю пікантністю закохує в себе.
Порцій10
Енергетична цінність38 ккал
Бiлки1 г
Жири0.2 г
Вуглеводи8.8 г
Health Score Достатній рівень

За рахунок хрону, перцю чилі та цукру ви отримаєте максимально корисний продукт, без термічної обробки та класичної консервації, який буде зберігатися для вживання до року. Вихід аджики близько 1 кг. 

Приготування

Крок 1

Помідори облити окропом та почистити від шкіри. Вирізати плодову ніжку та нарізати на 4 частини. Перець солодкий та чілі очистити від насіння та ніжки, порізати на 4 частини. Часник очитити від шкіри, хрін очистити від шкіри та порізати на шматочки. 


Крок 2

Всі овочі перекрутити на м’ясорубці та додати оцет, цукор та сіль. Гарно перемішати масу зі спеціями та дати постояти 30 хв. Після перемішати ще раз та розлити в банки, накрити тканиною або кришкою з дірочкою та прибрати в холодильник. 


Крок 3

Перші три доби аджика буде активно ферментуватися та “грати”, тому потрібно, щоб повітря могло вільно виходити. Через 3-4  доби процес має стабілізуватися, можна накривати звичайними кришками та вживати в їжу.  Протягом часу аджика буде ставати більш солодкою та менш гострою. Смачного!