Без випічки: ніжний чизкейк з яблуками та карамельним соусом
Цей ніжний чизкейк отримує нове амплуа завдяки хрустким яблукам і поливці з ніжного карамельного соусу. Готується він надзвичайно просто, адже замість шару тіста в рецепті використовується печиво. Крем-сир також не потребує додаткової обробки. Приготуйте цей десерт разом із дітьми — їм точно сподобається сам процес. Це також може стати чудовою альтернативою складному торту на день народження чи пригощанню для гостей.
До речі, чизкейк — це страва європейської та американської кухні, що являє собою сирний десерт від сирної запіканки до тістечка суфле. Перші чизкейки з'явилися в Стародавній Греції. У Великій Британії чизкейк — холодний десерт без випічки, який зазвичай складається з базового шару — товченого печива, змішаного з вершковим маслом і спресованого в товстий млинець, і шару начинки — суміші з молока, цукру, сиру, вершків, іноді — желатину. Основа чизкейку — сир, що є чудовим джерелом кальцію, жиру та білка. Він також містить велику кількість вітамінів А і В12, а також цинку, фосфору і рибофлавіну. За даними U.S. Dairy, загальний харчовий профіль звичайних, органічних молочних продуктів і молочних продуктів тварин, вирощених на трав’яній відгодівля, подібний.
Інгредiєнти для основи:
Приготування
Змастіть вершковим маслом 23-сантиметрову форму для торта і вистеліть її папером для випічки. Подрібніть печиво в кухонному комбайні до стану крихти і перекладіть у миску, а потім додайте розтоплене вершкове масло. Викладіть суміш печива на дно форми, розрівнявши її тильною стороною ложки в рівний шар. Поки ви готуєте начинку, поставте в холодильник.
Розігрійте духовку до 180 °C. Два яблука почистіть, видаліть серцевину і дрібно наріжте. Збийте разом м’який сир, вершки, цукрову пудру, борошно і ваніль, потім додайте нарізані яблука. Вилийте суміш на бісквітну основу і випікайте 30−40 хвилин, після чого центр чизкейка повинен рівномірно коливатися при легкому струшуванні. Вимикаємо духовку і залишаємо чизкейк у ній до повного охолодження.
Щоб приготувати іриски, розтопіть вершки, цукор, вершкове масло, ваніль і дрібку солі на сковороді. Доведіть до слабкого кипіння і продовжуйте помішувати, поки рідина не стане густою, золотистого кольору ірисок. Ложкою викладіть тонкий шар ірисок на чизкейк. Вийміть серцевину, наріжте і викладіть зверху чотири яблука, що залишилися. За допомогою кондитерської кисті тонко змастіть скибочки яблук ірискою (це створить герметичність і не дасть їм зарум’янитися). Перед подачею посипте ірисками, що залишилися.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.