Пікантна вівсяна запіканка для сніданку: рецепт ситної касеролі

40 хв готування 15 хв пiдготовки 2 порцiї
suremen/depositphotos.com
Холодними чи сонячними ранками приготуйте цей ситний, низькокалорійний сніданок, який має чудовий смак і насичує до обіду.

Така вівсянка готується у вигляді касеролі, з додаванням яєць, для отримання особливої текстури. А смак цієї страви формують соковиті томатами, солоний сир та ароматний базилік. Такий сніданок наситить на пів дня і надзвичайно добре смакуватиме.

Порцій2
Енергетична цінність235 ккал
Бiлки10.7 г
Жири13.7 г
Вуглеводи18.3 г

Інгредiєнти:

Вода 1 стакан
Базилік свіжий ¼ стакани
Сіль 1 ч.л.
Вершки 33% 2 ст. л.
Сир фета ¼ стакани

Приготування

Крок 1

Доведіть воду до кипіння в каструлі, всипте овес, зменшіть вогонь до середнього і варіть до готовності, 10-15 хвилин, доливаючи воду, якщо вівсянка стає занадто суха.

Крок 2

Змішайте в мисці вівсянку, помідори, базилік, сіль і перець. В окремій мисці збити яйця та вершки. Додайте яєчну суміш до вівсяної суміші; розділіть між 2 великими формочками або формами для випікання. Зверху викладіть вівсяну суміш із сиром фета.

Крок 3

Випікайте в попередньо розігрітій духовці до готовності, приблизно 30 хвилин.