Пікантна вівсяна запіканка для сніданку: рецепт ситної касеролі
Холодними чи сонячними ранками приготуйте цей ситний, низькокалорійний сніданок, який має чудовий смак і насичує до обіду.
Така вівсянка готується у вигляді касеролі, з додаванням яєць, для отримання особливої текстури. А смак цієї страви формують соковиті томатами, солоний сир та ароматний базилік. Такий сніданок наситить на пів дня і надзвичайно добре смакуватиме.
Порцій2
Енергетична цінність235 ккал
Бiлки10.7 г
Жири13.7 г
Вуглеводи18.3 г
Інгредiєнти:
Вода
1 стакан
Пластівці вівсяні
½ стакани
Томати (помідори)
¼ стакани
Базилік свіжий
¼ стакани
Сіль
1 ч.л.
Перець духмяний мелений
½ ч.л.
Вершки 33%
2 ст. л.
Яйця курячі
2 шт.
Сир фета
¼ стакани
Приготування
Крок 1
Доведіть воду до кипіння в каструлі, всипте овес, зменшіть вогонь до середнього і варіть до готовності, 10-15 хвилин, доливаючи воду, якщо вівсянка стає занадто суха.
Крок 2
Змішайте в мисці вівсянку, помідори, базилік, сіль і перець. В окремій мисці збити яйця та вершки. Додайте яєчну суміш до вівсяної суміші; розділіть між 2 великими формочками або формами для випікання. Зверху викладіть вівсяну суміш із сиром фета.
Крок 3
Випікайте в попередньо розігрітій духовці до готовності, приблизно 30 хвилин.