Яблучний пиріг-невидимка: французький секрет десерту без шкоди для фігури
Яблучний пиріг Невидимка (Gâteau Invisible) - це тонкі скибочки солодких яблук, запечені в пишному заварному кремі. Цей рецепт без борошна та цукру, приготований на основі 3 інгредієнтів, є корисним ласощами для всіх ласунів. Рецептом поділився італійський фуд-блогер Матео.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігріти духовку до 180°C і застелити форму для випікання 15 см х 15 см пергаментним папером. Вимити яблука, почистити та видалити серцевину. Потім розрізати їх на четвертинки і тонко нарізати за допомогою мандоліни або картоплечистки. Намагайтеся, щоб скибочки були приблизно 1,5 мм завтовшки.
Покласти тонко нарізані яблука в миску, потім додати вершковий сир і яйця. Акуратно перемішати суміш до утворення однорідного тіста. За бажанням можна додати 2-3 столові ложки гранульованого підсолоджувача, ванільний екстракт, корицю та лимонну цедру.
Перекласти тісто у підготовлену форму для випікання, розподіляючи його рівними шарами. Випікати на середній решітці розігрітої духовки від 40 до 50 хвилин, або поки центр не схопиться, а верх не стане золотисто-коричневим. Дати повністю охолонути до кімнатної температури перед тим, як нарізати і подавати до столу.