Яблучний пиріг-невидимка: французький секрет десерту без шкоди для фігури

30 хв готування 10 хв пiдготовки 15 порцiй
Скриншот
Без борошна та цукру можна приготувати соковитий, ніжний та солодкий пиріг. Просто візьміть шість яблук та готуйте.

Яблучний пиріг Невидимка (Gâteau Invisible) - це тонкі скибочки солодких яблук, запечені в пишному заварному кремі. Цей рецепт без борошна та цукру, приготований на основі 3 інгредієнтів, є корисним ласощами для всіх ласунів. Рецептом поділився італійський фуд-блогер Матео. 

Порцій15
Енергетична цінність104 ккал
Бiлки3.5 г
Жири4.4 г
Вуглеводи13 г

Приготування

Крок 1

Розігріти духовку до 180°C і застелити форму для випікання 15 см х 15 см пергаментним папером. Вимити яблука, почистити та видалити серцевину. Потім розрізати їх на четвертинки і тонко нарізати за допомогою мандоліни або картоплечистки. Намагайтеся, щоб скибочки були приблизно 1,5 мм завтовшки.

Крок 2

Покласти тонко нарізані яблука в миску, потім додати вершковий сир і яйця. Акуратно перемішати суміш до утворення однорідного тіста. За бажанням можна додати 2-3 столові ложки гранульованого підсолоджувача, ванільний екстракт, корицю та лимонну цедру.

Крок 3

Перекласти тісто у підготовлену форму для випікання, розподіляючи його рівними шарами. Випікати на середній решітці розігрітої духовки від 40 до 50 хвилин, або поки центр не схопиться, а верх не стане золотисто-коричневим. Дати повністю охолонути до кімнатної температури перед тим, як нарізати і подавати до столу.