Запашний пиріг з яблуками, крем-сиром, горіхами та ромовою нотою

40 хв готування 20 хв пiдготовки 6 порцiй
stockcake
Цей ніжний яблучний пиріг чудово смакуватиме з зігріваючим горнятком чаю у холодний осінній вечір, ранок чи впродовж напруженого робочого дня.

В Україні розпочався сезон яблук, тому із ведучими Іриною Хоменко і Денисом Мініним в ефірі каналу Дім, приготував ароматну випічку. Дізнавайтеся, як правильно готувати яблука для випічки та секрет посилення їхнього смаку. Записуйте рецепт і пробуйте приготувати пиріг вдома.

Порцій6
Енергетична цінність955 ккал
Бiлки14 г
Жири64.9 г
Вуглеводи86.8 г

Приготування

Крок 1 - Готуємо яблука:

Яблука почистити і натерти на тертці. Припустити на пательні, на розігрітому вершковому маслі. Додати тростинний цукор, помішуючи випарити зайву вологу. Влити ром, додати за смаком корицю і фламбувати яблука. 

Крок 2 - Готуємо крем:

Крем-сир змішати з двома яєчними жовтками та ванільним цукром. 

Крок 3 - Формуємо випічку:

Форму змастити маслом. Викласти тісто, зверху крем-сир для посилення смаку і яблука. Накрити пиріг шаром розкачаного тіста. Змастити збитим яйцем і зробити проколи виделкою. 

Крок 4 - Випікаємо пиріг:

Запікати в духовці за температури 180 градусів. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. За бажанням, подавати з медом. Приємного апетиту!