Яблучні мінічизкейки в тісті філо: рецепт солодкої закуски
Здавалося б, класика: чизкейк, поєднання яблука з корицею та кленовим сиропом, але така інтерпретація — щось новеньке. Цей м'який та хрусткий водночас чизкейк порадує своєю простотою, соковитістю завдяки яблучному соусу та цікавій подачі.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 180° C. У середній мисці збити вершковий сир і 3 столові ложки цукру до однорідної маси. Додайте кленовий сироп і яйце, збиваючи до однорідної маси. Покладіть 4 листи філо один на одний та виріжте квадрати. Складіть їх таким чином, щоб вийшли корзиночки, які потрібно помістити в формочки для кексів. Всередину покладіть трохи крупи, якщо не тримає форму кола знизу і випікайте 12-15 хвилин або до повної готовності. Вийміть з духовки і дайте охолонути.
У невеликій сковороді змішайте дрібно порізане яблуко, вершкове масло, цукор, що залишився, корицю і гвоздику. Періодично помішуючи, готуйте на середньому вогні 4-5 хвилин або поки яблука не стануть м'якими. Коли охолоне, ложкою викладіть яблучну начинку на кожен чизкейк.