Без плити й без стресу: ідеальний салат із нутом та фетою

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Усе, що вам потрібно — це ніжний нут, хрусткий перець, кілька кубиків фети й улюблена зелень. Цей салат легко адаптується до вмісту вашого холодильника, має збалансований смак і чудово поєднується з лавашем або шматочком багета.

Цей простий і поживний салат з нуту не потребує приготування і готується буквально за 10 хвилин, що робить його чудовим варіантом для тих днів, коли немає часу стояти біля плити. Він легкий, яскравий і водночас ситний. Червоний винний оцет надає страві виразної кислинки та свіжості, а фета — пікантного, кремового смаку з приємною солоністю. Хрусткий солодкий перець додає не лише колір, а й соковитість та текстуру, яка чудово контрастує з ніжністю сиру. Основою салату є консервований нут — джерело рослинного білка, клітковини та повільних вуглеводів. Для більш виразного смаку можна додати трохи червоної цибулі, свіжої петрушки або м’яти. Якщо бажаєте зробити салат ще поживнішим, додайте оливкову олію або подавайте з цільнозерновим лавашем. Така страва легко адаптується до вашого раціону й смаків, зберігається в холодильнику до двох днів і чудово підходить як для обіду, так і для пікніка.

Порцій2
Енергетична цінність454 ккал
Бiлки18.3 г
Жири22.1 г
Вуглеводи50 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1

Збийте олію, оцет та італійську приправу в середній мисці. Додайте нут, петрушку, болгарський перець та оливки; перемішайте, щоб все покрилося соусом. Посипте фетою.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Французький вінегрет: рецепт бурякового салату з гранатом і легкою заправкою
Французький вінегрет: рецепт бурякового салату з гранатом і легкою заправкою
Time to cook 1 год
Салати
Полуничний капрезе: рецепт відомого салату в літньому виконанні
Полуничний капрезе: рецепт відомого салату в літньому виконанні
Time to cook 10 хв
Салати
Салат зі чедером і маринованими огірками: культова страва з нью-йоркського бару
Салат зі чедером і маринованими огірками: культова страва з нью-йоркського бару
Time to cook 10 хв
Салати
Легкий та ситний: рецепт салату  з тунцем та кукурудзою, який легко приготувати навіть без електрики
Легкий та ситний: рецепт салату з тунцем та кукурудзою, який легко приготувати навіть без електрики
Time to cook 5 хв
Без світла
Салат із огірків і тайського соусу: найпростіша закуска з характером
Салат із огірків і тайського соусу: найпростіша закуска з характером
Time to cook 10 хв
Салати
Салат із молодої картоплі, шпарагівки та зелені: просто, сезонно і смачно
Салат із молодої картоплі, шпарагівки та зелені: просто, сезонно і смачно
Time to cook 20 хв
Картопля
Салат із молодої кропиви: максимум вітамінів в одній тарілці
Салат із молодої кропиви: максимум вітамінів в одній тарілці
Time to cook 5 хв
Салати
Сирний сендвіч з салатом з тунця
Сирний сендвіч з салатом з тунця
Time to cook 15 хв
Салати
Рецепт барвистого салату з кольрабі, капусти і пікантного соусу
Рецепт барвистого салату з кольрабі, капусти і пікантного соусу
Time to cook 5 хв
Овочеві салати
Теплий салат з картоплею та оселедцем: рецепт ніжного та корисного обіду
Теплий салат з картоплею та оселедцем: рецепт ніжного та корисного обіду
Time to cook 15 хв
Картопля