Курячі шашлики на грилі з білковим соусом Тум: рецепт до смачного обіду

Time to cook 2 год 10 хв готування Time to prepare 1 год пiдготовки Portions 4 порцiї
Курячі шашлики на грилі з білковим соусом Тум: рецепт до смачного обіду Inst @thegreen_au
Тум — густий часниковий соус, який зазвичай подають до шаурми, у цій ліванській страві з курки використовується і як маринад, і як приправа.

Свіжість маринованого в лимоні та чебреці курячого філе, привабливість часникового соусу тум, солоний присмак халлумі на грилі, гострота та солодкість перцю і лимона на грилі роблять кожен шматочок справжнім святом. Подавайте цю страву з сирійським хлібом, але вона також чудово смакуватиме з рисом або кускусом.

Порцій4
Енергетична цінність1104 ккал
Бiлки30.4 г
Жири107.7 г
Вуглеводи8.3 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для соусу

Часник 6 зубчиків
Лимон, сік 2 ст. л.

Приготування

Крок 1

Часник, яєчні білки та лимонний сік збийте в кухонному комбайні до однорідної маси. При ввімкненому комбайні дуже поступово влийте половину олії (це допоможе емульсії триматися разом). Зішкребіть з боків кухонного комбайна і продовжуйте переробляти, поступово додаючи решту олії, доки суміш не загусне і не стане легкою та повітряною (вона повинна чіплятися за ложку). Посоліть.

Крок 2

У великій мисці змішайте лимонний сік, томатну пасту, коріандр, ¼ склянки туму та 3 ст.л. олії. Перекладіть маринад у великий поліетиленовий пакет, що закривається. Решту туму збережіть для подачі. По черзі наріжте курячі стегна навпіл уздовж і рясно посоліть. Покладіть в пакет з маринадом, закрийте пакет і втирайте маринад в курку. Поставте в холодильник мінімум на 3 години, але не більше ніж на 12 годин. За 1 годину до приготування на грилі даємо курці постояти при кімнатній температурі.

Крок 3

Підготуйте гриль на середньому вогні, змастіть решітку олією. Нанизайте курку на шампури, складаючи шматочки гармошкою вперед-назад так, щоб вони нагромаджувалися на себе (повинно вийти приблизно 3 смужки на шампур). Смажте на грилі, час від часу перевертаючи, до зарум’янювання і утворення вугільної скоринки, 10−12 хвилин. Подаємо курку на пітах, з маринованими огірками та заготовленим тумом.

Пиріг з куркою, беконом та цибулею-порей - ідеальний на перекус
Пиріг з куркою, беконом та цибулею-порей - ідеальний на перекус
Time to cook 1 год
Англійська
Солодкий Великдень: рецепт швейцарського традиційного пирога Остерфладен на Пасху
Солодкий Великдень: рецепт швейцарського традиційного пирога Остерфладен на Пасху
Time to cook 40 хв
Пироги
Проста закуска для літньої вечірки. Брускета з грильованим перцем
Проста закуска для літньої вечірки. Брускета з грильованим перцем
Time to cook 10 хв
На обід чи вечерю
Просто та вишукано. Кульки з курячим філе та волоськими горіхами до новорічного столу
Просто та вишукано. Кульки з курячим філе та волоськими горіхами до новорічного столу
Time to cook 15 хв
Українська
Солодкий та вишуканий. Французький тост на сніданок - краще, ніж у кафе!
Солодкий та вишуканий. Французький тост на сніданок - краще, ніж у кафе!
Time to cook 1 год 20 хв
Сніданки
Безглютенові кекси з мигдального борошна - корисні солодощі для всієї родини
Безглютенові кекси з мигдального борошна - корисні солодощі для всієї родини
Time to cook 30 хв
Сніданки
Вітамінний та ароматний. Суп із селери та цибулі-порею
Вітамінний та ароматний. Суп із селери та цибулі-порею
Time to cook 30 хв
В одному посуді (one pot)
Салат з куркою та ананасами: ідеальне доповнення великоднього столу
Салат з куркою та ананасами: ідеальне доповнення великоднього столу
Time to cook 40 хв
Салати
Насичений та яскравий. Шоколадний торт з кавою для особливих випадків
Насичений та яскравий. Шоколадний торт з кавою для особливих випадків
Time to cook 30 хв
Випічка
Зефір на яблучному пюре - готуємо смачні ласощі вдома
Зефір на яблучному пюре - готуємо смачні ласощі вдома
Time to cook 20 хв
Десерти