Курячі шашлики на грилі з білковим соусом Тум: рецепт до смачного обіду
Свіжість маринованого в лимоні та чебреці курячого філе, привабливість часникового соусу тум, солоний присмак халлумі на грилі, гострота та солодкість перцю і лимона на грилі роблять кожен шматочок справжнім святом. Подавайте цю страву з сирійським хлібом, але вона також чудово смакуватиме з рисом або кускусом.
Інгредiєнти для соусу
Інгредiєнти для курки
Приготування
Часник, яєчні білки та лимонний сік збийте в кухонному комбайні до однорідної маси. При ввімкненому комбайні дуже поступово влийте половину олії (це допоможе емульсії триматися разом). Зішкребіть з боків кухонного комбайна і продовжуйте переробляти, поступово додаючи решту олії, доки суміш не загусне і не стане легкою та повітряною (вона повинна чіплятися за ложку). Посоліть.
У великій мисці змішайте лимонний сік, томатну пасту, коріандр, ¼ склянки туму та 3 ст.л. олії. Перекладіть маринад у великий поліетиленовий пакет, що закривається. Решту туму збережіть для подачі. По черзі наріжте курячі стегна навпіл уздовж і рясно посоліть. Покладіть в пакет з маринадом, закрийте пакет і втирайте маринад в курку. Поставте в холодильник мінімум на 3 години, але не більше ніж на 12 годин. За 1 годину до приготування на грилі даємо курці постояти при кімнатній температурі.
Підготуйте гриль на середньому вогні, змастіть решітку олією. Нанизайте курку на шампури, складаючи шматочки гармошкою вперед-назад так, щоб вони нагромаджувалися на себе (повинно вийти приблизно 3 смужки на шампур). Смажте на грилі, час від часу перевертаючи, до зарум’янювання і утворення вугільної скоринки, 10−12 хвилин. Подаємо курку на пітах, з маринованими огірками та заготовленим тумом.