Можна їсти одразу або потім. Рецепт німецької консервації з яблук на зиму - апфельмус
Це не тільки смачно, а й корисно. Якщо ви готуєте пюре для негайного вживання, цукор можна не додавати. Але для заготовок на зиму краще додати цукор і трохи лимонного соку. Також його можна використовувати в пирогах, додавати в крамбли, з млинцями, можна давати дітям як прикорм (переважно без цукру).
Інгредiєнти:
Одна порція відповідає 100 г. Із зазначених інгредієнтів ви отримаєте орієнтовно 1,5 кг яблучного мусу.
Приготування
Яблука очистіть, розріжте на вісім частин і видаліть серцевину.
Розтопіть 2 столові ложки цукру в каструлі до карамелізації (близько 2 хвилин). Потім додайте скибочки яблук і енергійно помішуйте на зменшеному вогні, поки карамелізований цукор злегка не відокремиться від дна каструлі (ще 1-2 хвилини). Потім влийте 0,25 л яблучного соку, накрийте кришкою і варіть до повної м'якості яблук.
Потім за допомогою товкача для картоплі розімніть яблука в пюре. Для остаточної консистенції за бажання додайте ще трохи яблучного соку. Наприкінці приправте цукром, лимонним соком і корицею.