Можна їсти одразу або потім. Рецепт німецької консервації з яблук на зиму - апфельмус

Time to cook 35 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 15 порцiй
Можна їсти одразу або потім. Рецепт німецької консервації з яблук на зиму - апфельмус Taken/pixabay
Яблучне пюре можна їсти саме по собі, додавати у випічку або використовувати для приготування пастили.

Це не тільки смачно, а й корисно. Якщо ви готуєте пюре для негайного вживання, цукор можна не додавати. Але для заготовок на зиму краще додати цукор і трохи лимонного соку. Також його можна використовувати в пирогах, додавати в крамбли, з млинцями, можна давати дітям як прикорм (переважно без цукру).

Порцій15
Енергетична цінність80 ккал
Бiлки0.3 г
Жири0.4 г
Вуглеводи19.9 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Яблуко 2 кг
Цукор 2 ст. л.
Лимон, сік за смаком
Мелена кориця за смаком

Одна порція відповідає 100 г. Із зазначених інгредієнтів ви отримаєте орієнтовно 1,5 кг яблучного мусу.

Приготування

Крок 1

Яблука очистіть, розріжте на вісім частин і видаліть серцевину.

Крок 2

Розтопіть 2 столові ложки цукру в каструлі до карамелізації (близько 2 хвилин). Потім додайте скибочки яблук і енергійно помішуйте на зменшеному вогні, поки карамелізований цукор злегка не відокремиться від дна каструлі (ще 1-2 хвилини). Потім влийте 0,25 л яблучного соку, накрийте кришкою і варіть до повної м'якості яблук.

Крок 3

Потім за допомогою товкача для картоплі розімніть яблука в пюре. Для остаточної консистенції за бажання додайте ще трохи яблучного соку. Наприкінці приправте цукром, лимонним соком і корицею.