Рецепт мочених яблук

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Вони не тільки смачні, але й дуже корисні завдяки пробіотикам, що утворюються під час бродіння. Це справжній зимовий суперфуд!

Це давній український спосіб заготівлі фруктів на зиму шляхом природного бродіння. Завдяки цьому процесу яблука набувають особливого смаку — злегка кислуватого, з приємною ніжною текстурою. Звісно що найкраще заготовляти яблука восени. Їсти їх можна як окрему закуску, додавати в салати і деякі другі страви.

Порцій8
Енергетична цінність149 ккал
Бiлки0.5 г
Жири0.8 г
Вуглеводи37.4 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Яблуко 2 кг
Вода 1 ½ л
Цукор 2 ст. л.
Смородина, листя за смаком
Малина, листя за смаком

Важливо:

  • варто вибирати яблука твердих сортів без пошкоджень та дати їм полежати тиждень до замочування
  • перед приготуванням, злегка промийте фрукти від бруду

Приготування

Крок 1

Яблука обережно та досить щільно укласти в трилітрову банку, додати листя малини та смородини (за бажанням і за наявності).

Крок 2

У чашці змішати сіль і цукор, влити 200 мл води та розмішати до повного розчинення. Вилити отриманий розчин у банку, а потім долити решту води так, щоб вона повністю покрила яблука.

Крок 3

Накрити банку кришкою та поставити на тарілку або тацю, щоб рідина, що утворюється під час бродіння, могла стікати. Яблука квасяться приблизно місяць, після чого їх можна прибрати у прохолодне місце та насолоджуватися неповторним смаком. Смачного!