Рецепт мочених яблук
Це давній український спосіб заготівлі фруктів на зиму шляхом природного бродіння. Завдяки цьому процесу яблука набувають особливого смаку — злегка кислуватого, з приємною ніжною текстурою. Звісно що найкраще заготовляти яблука восени. Їсти їх можна як окрему закуску, додавати в салати і деякі другі страви.
Інгредiєнти:
Важливо:
- варто вибирати яблука твердих сортів без пошкоджень та дати їм полежати тиждень до замочування
- перед приготуванням, злегка промийте фрукти від бруду
Приготування
Яблука обережно та досить щільно укласти в трилітрову банку, додати листя малини та смородини (за бажанням і за наявності).
У чашці змішати сіль і цукор, влити 200 мл води та розмішати до повного розчинення. Вилити отриманий розчин у банку, а потім долити решту води так, щоб вона повністю покрила яблука.
Накрити банку кришкою та поставити на тарілку або тацю, щоб рідина, що утворюється під час бродіння, могла стікати. Яблука квасяться приблизно місяць, після чого їх можна прибрати у прохолодне місце та насолоджуватися неповторним смаком. Смачного!