Без глютену. Грецький йогуртовий яблучний чізкейк з йогуртом

1 год готування 5 хв пiдготовки 8 порцiй
Hans/pixabay
Цей кремовий грецький йогуртовий грецький пиріг - смачна і корисна альтернатива яблучному чізкейку.

Легкий і повітряний десерт стане ідеальним вибором для тих, хто дотримується безглютенової дієти і шукає щось смачне та корисне.

Порцій8
Енергетична цінність84 ккал
Бiлки3.8 г
Жири2.9 г
Вуглеводи9.9 г

Інгредiєнти:

Грецький йогурт 1 ½ стакани
Стевія ¼ стакани
Сіль 1 щіпка
Яблуко 1 шт.
Кориця 1 ч.л.

Приготування

Крок 1
Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть маслом круглу форму для випічки діаметром 6 дюймів, а потім вистеліть її пергаментним папером. Мені подобається м'яти папір, тоді він більш податливий для формування форми.
Крок 2

У велику миску додайте йогурт, а потім збийте яйця, поки тісто не стане шовковисто-гладким. Потім просійте борошно з кореня аррорута і перемішайте. Потім змішайте 1/4 склянки гранульованого підсолоджувача, ваніль, дрібку солі до однорідної маси. Вилийте це тісто в каструлю.

Крок 3

У невеликій мисці змішайте шматочки яблук з 1 ч. л. кориці та 1 ст. л. цукру, щоб покрити все. Акуратно викладіть скибочки яблук поверх пирога. Випікайте пиріг протягом 1 години - він підніметься і стане золотисто-коричневим. Дайте пирогу здутися, застигнути і охолонути на столі протягом 30-40 хвилин. Потім поставте в холодильник для повного застигання на 2 години або на ніч. Наріжте і подавайте з рубаними горіхами пекан, медовою поливкою або збитими вершками!