Томатна вівсянка: рецепт солоного незвичайного сніданку

20 хв готування 15 хв пiдготовки 2 порцiї
Inst @bobsredmill
Потрібне оновлення звичного сніданку з вівсянки? Представляємо томатний варіант з яйцем для збалансованої та смачної ранкової страви.

Якщо ви думали, що вівсянка буває тільки солодкою, ось вам ідея, яка змінить уявлення про цей сніданок! Ніжна, ароматна, з легкою кислинкою томатів, пікантністю оливок і вершковим пармезаном – цей варіант точно здивує. Рецептом поділилася фуд-блогерка в Інстаграм Віка Королівська. 

Порцій2
Енергетична цінність272 ккал
Бiлки14.4 г
Жири15 г
Вуглеводи21.3 г

Інгредiєнти:

Вода 200 мл
Часник 2 зубчики
Оливки 6 шт.
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Зелень для посипання

Приготування

Крок 1

Дрібно наріжте часник, розріжте томати на чотири частини, оливки поріжте кружечками. На маслі гхі обсмажте часник 10 секунд, додайте томати, спеції та тушкуйте 2–3 хвилини.

Крок 2

Додайте нарізані оливки, влийте воду, доведіть до кипіння. Додайте вівсянку та варіть 3–5 хвилин до готовності. В кінці додайте тертий пармезан і перемішайте.

Крок 3

Викладіть у тарілку, зверху додайте яйце з рідкоб серединкою, розріжте, прикрасьте зеленню та ще трохи посипте пармезаном.