Готуймо рибу з осені: форель запечена з травами на Новий рік та Різдво

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Ця ніжна та соковита форель, запечена з травами, з вершковим мигдалем, додасть смаку будь-якому святковому столу. Тож не вагайтеся.

Шматочки лимона та щедрий вибір трав насичують смаком ніжну цілу форель зсередини, а підсмажений мигдаль забезпечує хрустке завершення. Гілочки розмарину, чебрецю, орегано та шавлії, заховані всередині та під рибою, вивільняють свої ефірні олії під час запікання, не стаючи надмірно хрусткими в духовці. Подавайте цю запечену форель на простій весняній салаті з руколи та тонко нарізаного фенхелю і редиски.

Порцій4
Енергетична цінність333 ккал
Бiлки5.3 г
Жири31.4 г
Вуглеводи14.9 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Шавлія 8 гілочок
Лимон 3 шт.
Розмарин 10 гілочок
Чебрець свіжий 12 гілочок
Орегано 1 пучок
Форель 4 шт.
Сіль 2 ¾ ч.л.
Мигдаль ½ стакани

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 230°C. Розкладіть половину скибочок лимона та половину гілочок свіжої зелені на великому листі з бортиками, застеленому пергаментним папером. Натріть форель з усіх боків 2 столовими ложками олії; посипте всередині та зовні форель 2 1/2 чайними ложками солі та перцю. Рівномірно нафаршируйте порожнини форелі рештою скибочок лимона та рештою гілочок зелені. Розкладіть форель на підготовленому листі. Запікайте в розігрітій духовці, доки термометр, вставлений у найтовстішу частину риби біля голови, не покаже 60°C, від 16 до 20 хвилин. Перекладіть форель на велике сервірувальне блюдо.

Крок 2

Розтопіть вершкове масло і решту 1 столову ложку олії в середній сковороді на середньому вогні. Додайте нарізаний мигдаль і готуйте, часто помішуючи, до світло-золотистого кольору, 2-4 хвилини. Зніміть з вогню (мигдаль продовжуватиме підрум'янюватися) і додайте решту 1/4 чайної ложки солі. Рівномірно полийте мигдалевою сумішшю форель.

Хек у хрусткій скоринці з черемші: ароматний весняний ф'южн
Хек у хрусткій скоринці з черемші: ароматний весняний ф'южн
Time to cook 15 хв
Тушкована, запечена риба
Рибні крученики з грибами: бюджетний рецепт для сімейного свята
Рибні крученики з грибами: бюджетний рецепт для сімейного свята
Time to cook 12 хв
М'ясний рулет
Запечена скумбрія з неочікуватим літнім інгредієнтом: гармонійно смачно
Запечена скумбрія з неочікуватим літнім інгредієнтом: гармонійно смачно
Time to cook 15 хв
Риба
Завжди вдала: рецепт запеченої риби з томатами чері для смачної вечері
Завжди вдала: рецепт запеченої риби з томатами чері для смачної вечері
Time to cook 37 хв
Риба
Рецепт ніжної риби у французькому соусі: ідеальний тандем
Рецепт ніжної риби у французькому соусі: ідеальний тандем
Time to cook 15 хв
Риба
Весняне різотто зі спаржею та сьомгою
Весняне різотто зі спаржею та сьомгою
Time to cook 20 хв
Рисова каша
Точно варто спробувати: рецепт лосося, глазурованого сидром
Точно варто спробувати: рецепт лосося, глазурованого сидром
Time to cook 30 хв
Тушкована, запечена риба
Рецепт голубців із савойської капусти з сьомгою
Рецепт голубців із савойської капусти з сьомгою
Time to cook 50 хв
Гарніри з капусти
Захочете повторити знову і знову. Рецепт легкого запеченого лосося з орегано по-грецьки
Захочете повторити знову і знову. Рецепт легкого запеченого лосося з орегано по-грецьки
Time to cook 20 хв
Риба
Лосось у хрумкій паніровці з картоплею: рецепт ідеальної вечері
Лосось у хрумкій паніровці з картоплею: рецепт ідеальної вечері
Time to cook 35 хв
Риба