Готуймо рибу з осені: форель запечена з травами на Новий рік та Різдво
Шматочки лимона та щедрий вибір трав насичують смаком ніжну цілу форель зсередини, а підсмажений мигдаль забезпечує хрустке завершення. Гілочки розмарину, чебрецю, орегано та шавлії, заховані всередині та під рибою, вивільняють свої ефірні олії під час запікання, не стаючи надмірно хрусткими в духовці. Подавайте цю запечену форель на простій весняній салаті з руколи та тонко нарізаного фенхелю і редиски.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 230°C. Розкладіть половину скибочок лимона та половину гілочок свіжої зелені на великому листі з бортиками, застеленому пергаментним папером. Натріть форель з усіх боків 2 столовими ложками олії; посипте всередині та зовні форель 2 1/2 чайними ложками солі та перцю. Рівномірно нафаршируйте порожнини форелі рештою скибочок лимона та рештою гілочок зелені. Розкладіть форель на підготовленому листі. Запікайте в розігрітій духовці, доки термометр, вставлений у найтовстішу частину риби біля голови, не покаже 60°C, від 16 до 20 хвилин. Перекладіть форель на велике сервірувальне блюдо.
Розтопіть вершкове масло і решту 1 столову ложку олії в середній сковороді на середньому вогні. Додайте нарізаний мигдаль і готуйте, часто помішуючи, до світло-золотистого кольору, 2-4 хвилини. Зніміть з вогню (мигдаль продовжуватиме підрум'янюватися) і додайте решту 1/4 чайної ложки солі. Рівномірно полийте мигдалевою сумішшю форель.