Моктейль імбирно-лаймовий: найкраще до безалкогольної вечірки

Time to cook 5 хв готування Time to prepare 5 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Моктейль імбирно-лаймовий: найкраще до безалкогольної вечірки freepik
Не так багато часу залишилося до новорічно-різдвяних свят. Якщо ви вжезадумаєтесь над вибором напоїв, то зверніть увагу на цей безалкогольний моктейлі.

У цьому моктейлі злегка пряний смак імбиру збалансований свіжим соком лайма, що створює терпкий та освіжаючий напій. Якщо ви не можете знайти імбирний сироп у магазинах, ви можете легко приготувати його самостійно.Знайдіть імбирний сироп з іншими інгредієнтами для коктейлів або приготуйте домашній імбирний сироп. Для цього змішайте ½ склянки води, ½ склянки цукрового піску та 3 столові ложки подрібненого свіжого імбиру в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні; тушкуйте, періодично помішуючи, доки цукор не розчиниться, приблизно 5 хвилин. Зніміть з вогню; дайте настоятися 30 хвилин. Перелийте через дрібне сито в герметичний контейнер (викиньте тверді частинки). Зберігайте в холодильнику до двох тижнів.

До речі, якщо ви думаєте, що ніколи не куштував моктейлі, ймовірно просто не знали, що це вони. Моктейлі — ті ж самі улюблені коктейлі (айслатте чи мохіто), але без алкоголю. Назву ще нерідко доповнюють приставкою «virgin» (цнотливий). Можливо, чули у серіалах чи фільмах, як підлітки частенько беруть собі «virgin» — дайкірі чи «virgin» — пінаколаду. А от у Великій Британії моктейлі називають Pick-me-up. Там вони мають славу популярних похмільних напоїв.

Порцій2
Енергетична цінність0 ккал
Бiлки0 г
Жири0 г
Вуглеводи0 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Ель імбирний 2 стакани
Сік лайма ½ стакани
Лайм 1 скибочка
Важливо: в оригінальному рецепті використовують 1 столова ложка імбирного сиропу

Приготування

Крок 1
Змішайте імбирне пиво, сік лайма та імбирний сироп у невеликому глечику; помішуйте, доки сироп не розчиниться. Розділіть порівну між двома склянками, наповненими льодом. За бажанням прикрасьте скибочками лайма та/або кристалізованим імбиром. 
У вас краще ніж в кав'ярні: рецепт какао на рослинному молоці
У вас краще ніж в кав'ярні: рецепт какао на рослинному молоці
Time to cook 5 хв
Напої
Паштет з квасолі та грибів: ідеальний варіант до пісної вечері
Паштет з квасолі та грибів: ідеальний варіант до пісної вечері
Time to cook 20 хв
Грибні закуски
Салат барбекю з овочами та персиками: хрустка насолода для яскравого закінчення літа
Салат барбекю з овочами та персиками: хрустка насолода для яскравого закінчення літа
Time to cook 30 хв
Салати
Естетика на тарілці: рецепт зеленої олії для бездоганної подачі страви
Естетика на тарілці: рецепт зеленої олії для бездоганної подачі страви
Time to cook 10 хв
Соуси, креми, заправки, спеції
Веганська: рецепт запіканки з цвітної капусти під сиром
Веганська: рецепт запіканки з цвітної капусти під сиром
Time to cook 30 хв
Веганська
Мариновані огірки пікулі: ідеально до бургерів
Мариновані огірки пікулі: ідеально до бургерів
Time to cook 5 хв
Веганська
Солодкий соус чилі: справжня знахідка до риби чи м'яса
Солодкий соус чилі: справжня знахідка до риби чи м'яса
Time to cook 20 хв
Соуси та маринади
Рецепт ніжної кабачкової ікри на зиму: ідеально до картоплі чи шматка хліба
Рецепт ніжної кабачкової ікри на зиму: ідеально до картоплі чи шматка хліба
Time to cook 45 хв
Овочі
Домашні корисні цукерки: найпопулярніший рецепт веганського десерту
Домашні корисні цукерки: найпопулярніший рецепт веганського десерту
Time to cook 20 хв
Веганська
Млинці на мінеральній воді: рецепт без яєць до посту
Млинці на мінеральній воді: рецепт без яєць до посту
Time to cook 30 хв
Млинці, оладки та вафлі