Моктейль імбирно-лаймовий: найкраще до безалкогольної вечірки
У цьому моктейлі злегка пряний смак імбиру збалансований свіжим соком лайма, що створює терпкий та освіжаючий напій. Якщо ви не можете знайти імбирний сироп у магазинах, ви можете легко приготувати його самостійно.Знайдіть імбирний сироп з іншими інгредієнтами для коктейлів або приготуйте домашній імбирний сироп. Для цього змішайте ½ склянки води, ½ склянки цукрового піску та 3 столові ложки подрібненого свіжого імбиру в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні; тушкуйте, періодично помішуючи, доки цукор не розчиниться, приблизно 5 хвилин. Зніміть з вогню; дайте настоятися 30 хвилин. Перелийте через дрібне сито в герметичний контейнер (викиньте тверді частинки). Зберігайте в холодильнику до двох тижнів.
До речі, якщо ви думаєте, що ніколи не куштував моктейлі, ймовірно просто не знали, що це вони. Моктейлі — ті ж самі улюблені коктейлі (айслатте чи мохіто), але без алкоголю. Назву ще нерідко доповнюють приставкою «virgin» (цнотливий). Можливо, чули у серіалах чи фільмах, як підлітки частенько беруть собі «virgin» — дайкірі чи «virgin» — пінаколаду. А от у Великій Британії моктейлі називають Pick-me-up. Там вони мають славу популярних похмільних напоїв.