Трикутники з сиром: рецепт з тістом філо
Дехто називає цю страву грецькими Tiropitas, комусь вона нагадає самсу чи просто хрусткі сирні пиріжки. У будь-якому випадку ці трикутнички виходять рум'яними, ароматними та мегасирними. Беріть такий перекус із собою на роботу чи в подорож, або насолоджуйтеся ним зранку до салату.
Інгредiєнти:
Приготування
Почніть з того, щоб змішати яйця та крем-сир за допомогою електричного міксера, якщо це можливо. Додайте мелений чорний перець і розкришений фета-сир. Краще купити блок сиру і розкришити його самостійно, ніж використовувати готовий розкришений фета.
Тепер візьміть один лист філо і розгорніть його. Зазвичай у пакеті ви знайдете два листи. Покладіть усі листи на вологий бавовняний кухонний рушник і накрийте їх, щоб вони не висихали. Найкраще працювати на обробній дошці або подібній поверхні. Розтопіть несолоне масло і додайте дві столові ложки олії, добре перемішуючи.
Візьміть один лист філо і легенько змастіть його масляною сумішшю. Будьте обережні, щоб не натискати занадто сильно — просто легке змащення кондитерською пензликом буде достатньо. Покладіть ще один лист зверху, а потім використовуйте гострий ніж, щоб розрізати листи вздовж навпіл. Це дасть вам дві смужки з двох листів філо. Покладіть приблизно дві столові ложки сирної суміші на край кожної смужки. Складіть кут, щоб утворити трикутник, потім продовжуйте складати з боку на бік, поки не дійдете до кінця смужки.
Покладіть кожен складений трикутник на деко і змастіть верхівки ще трохи маслом. Повторюйте цей процес, поки не використаєте всю начинку. Виходить 12-14 трикутників з однієї половини упаковки філо.
Розігрійте духовку до 180ºС і випікайте трикутники протягом 15–18 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Дайте їм трохи охолонути перед подачею.