Домашня квашена капуста з буряком у трилітровій банці: рецепт від Євгена Клопотенка
Яка вона, корисна закуска в українському стилі? Звісно ж це квашена капуста!
Вона багата на вітамін С та клітковину, а буряк доповнить її фолієвою кислотою та магнієм — у результаті ви отримуєте прекрасне поєднання для збалансованого зимового салату. До всього, таку смакоту дуже просто приготувати власноруч.
Порцій1
Енергетична цінність576 ккал
Бiлки25.6 г
Жири2 г
Вуглеводи135.5 г
Health Score
Середній рівень
Приготування
Крок 1
Капусту помийте, просушіть та нашаткуйте на спеціальну шатківницю або скористайтеся економкою.Так само помийте, очистьте та нашаткуйте буряк.
Крок 2
Додайте до овочів 2 ст. л. солі та 1 ст. л. цукру, ретельно перемішайте інгредієнти руками та викладіть в миску. Зверху овочі накрийте широкою тарілкою або кришкою та поставте під прес (можна використати наповнену водою каструлю). Залиште так постояти 2-3 доби за кімнатної температури.
Крок 3
Через 2-3 доби перекладіть капусту з буряком в трилітрову банку, зав'яжіть горлечко шматочком чистої марлі та поставте до холодильника, щоб трохи сповільнити процес ферментації. Спробуйте страву на смак, як тільки вона досягне бажаного ступеня ферментації — подавайте.