Грецький салат із гречкою: простий рецепт без світла
Середземноморський гречаний салат — це смачний варіант салатів у середземноморському стилі. Додавання гречаної крупи додає тонких горіхових ноток. Пропонуємо кілька варіантів приготування гречки. Якщо у вас є газова плита, ви можете приготувати кашу класичним способом — зваривши. Якщо можливості готувати немає, то другий спосіб буде для вас дуже помічним.
Інгредiєнти:
Приготування
Нагрійте каструлю на середньому вогні. Додайте 1 ст.л. олії, потім гречку. Готуйте, часто помішуючи, до підрум'янення і появи аромату, приблизно 2 хв. Залийте 1 склянкою води. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть, поки гречка не стане м'якою, 12-13 хвилин. Злийте воду і промийте під холодною водою.
Щоб приготувати гречку, достатньо залити її холодною водою у пропорції 1:2,5 на ніч. Зранку гречка буде готова, тож вам лишиться її тільки підігріти чи обсмажити.
У великій мисці збийте решту 6 ст.л. олії з оцтом, медом і 1/2 ч.л. солі, це буде вінегрет. Поперчіть, додайте оливки та цибулю і дайте постояти. Перемішайте гречку, квасолю, перець, огірок, помідори, кріп і бринзу з вінегретом. Смачного!