Пікатний салат із часникових стрілок з азійськими нотками
Часникові стрілки — це молоді квітконоси часнику, які мають яскраво виражений аромат і ніжну, хрумку текстуру. У травні-червні їх активно зрізають, щоб часник краще зростав, тож це ідеальний момент приготувати з них щось смачне. Цей салат — пікантна закуска з азійськими нотками. Стрілки швидко обсмажують або бланшують, потім заправляють гострим соусом на основі соєвого соусу, оцту, кунжутної олії, часнику та перцю чилі. Виходить гостро, хрумко, ароматно й дуже апетитно. Якщо хочете інтенсивнішого смаку, то замість бланшування злегка обсмажте стрілки в олії. Любите кислі ноти — додайте трохи соку лайма або бальзамічного оцту. Цей салат довго зберігається в холодильнику і з кожним днем стає смачнішим — ідеальний варіант для підготовки «на потім».
До речі, часникові стрілка на смак схожі на шніт-цибулю зі слабким, солодкуватим часниковим ароматом. Якщо зберігати їх у поліетиленовому пакеті в холодильнику, вони зберігатимуться кілька тижнів. Сирі часникові стрілки додають пікантності соусам або песто; коли вони готуються, їхній смак трохи пом’якшується.
Інгредiєнти:
Приготування
Стрілки часнику помити, відрізати суцвіття, іншу частину нарізати шматочками 4-5 см
Відварити в підсоленій воді протягом 3-5 хвилин
Викласти в миску, видавити часник, всипати всі спеції.
Рослинну олію розжарити і вилити зверху на спеції, перемішати, дати настоятися.