Спагеті у вершковому соусі: традиційний смак Мексики

Time to cook 35 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Це популярна традиційна мексиканська страва, що поєднує димчастий смак смаженого перцю чилі, ніжність вершків та пікантність спецій.

На святкових бенкетах по всій Мексиці часто можна побачити горщики зі спагеті, вкритими ніжним вершково-зеленим соусом. Страва має димчастий аромат завдяки обвугленому перцю та приємну пікантність від вершків. У різних регіонах країни використовують різні трави — епазоте, кінзу або петрушку, але незмінним інгредієнтом залишається смажений перець чилі. Традиційно його перетворюють на пюре для соусу, яким поливають пасту, але можна залишити шматочки перцю, щоб підкреслити його смак і текстуру.

Вершки пом’якшують гостроту та надають страві приємної кремової консистенції. Деякі кухарі додають подрібнені горіхи, щоб надати соусу особливої глибини смаку. Інші ж експериментують з додаванням авокадо, що робить текстуру ще ніжнішою. Подають такі спагеті гарячими, щедро посипаючи сиром та свіжою зеленню. Це ідеальна страва для сімейного застілля або дружніх зустрічей, яка точно не залишить нікого байдужим! Ця страва  яскравий доказ, що готувати та насолоджуватися пастою вміють не лише італійці.

Порцій6
Енергетична цінність239 ккал
Бiлки7.8 г
Жири10.3 г
Вуглеводи29.8 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Оливки 3 ст. л.
Часник молодий 4 зубчики
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Вершки 140 мл
Лимон 1 шт.

Приготування

Крок 1

За допомогою щипців покладіть кожен перець прямо на решітку газової плити на середній вогонь. Готуйте, періодично перевертаючи, поки шкірка не почорніє з усіх боків, по 2-3 хвилини з кожного боку. (Як варіант, можна підсмажити перець на деку на відстані приблизно 10 см від джерела тепла до обвуглювання, по 6-8 хвилин з кожного боку). 

Крок 2

Покладіть обвуглені плоди у велику миску, накрийте тарілкою і залиште на парі на 10 хвилин, щоб послабити шкірку. На робочій поверхні проведіть тупою стороною ножа по кожному чилі, щоб зішкребти почорнілу, паперову шкірку. (Нічого страшного, якщо трохи шкірки залишиться.) Викиньте шкірку, плодоніжки та насіння. Поверніть чилі в миску і промийте під холодною проточною водою. Залишки насіння та паперової шкірки спливуть на поверхню. Добре відцідіть перець чилі. Розріжте перець навпіл, а потім наріжте вздовж дуже тонкими смужками. 

Крок 3

У іншій великій каструлі з товстим дном розігрійте олію на середньому вогні. Додайте перець і часник, посоліть і поперчіть. Готуйте, періодично помішуючи, поки перець не розм'якне і не розламається, приблизно 15 хвилин. Додайте подрібнену петрушку, вершки та жирну сметану і перемішайте. Зніміть з вогню і накрийте кришкою, щоб зберегти тепло, якщо потрібно. 

Крок 4

Поки готуються макарони, доведіть до кипіння велику каструлю з водою та посоліть. Додайте макарони, перемішайте і варіть до стану аль денте. Перед тим, як злити воду, залиште 1 склянку води для макаронів. 

Крок 5

Злийте воду з макаронів і перекладіть їх до суміші перцю та ½ склянки води, що залишилася від макаронів. Перемішуйте, поки соус не покриє макарони рівномірно. Якщо потрібно, додайте ще трохи води для макаронів. 

Крок 6

Вичавіть сік з однієї половини лимона, спробуйте на смак і вичавіть сік з другої половини, якщо хочете. Посоліть та поперчіть за смаком. Перед подачею на стіл ще раз перемішайте, щоб соус покрив макарони на дні каструлі. Подавайте, прикрасивши сиром та листям петрушки. Смачного!

Вегетаріанська паста з хрустким нутом і вершковим соусом: ситно, ароматно та просто
Вегетаріанська паста з хрустким нутом і вершковим соусом: ситно, ароматно та просто
Time to cook 15 хв
Паста з соусом
Паста з шинкою, горохом і цибулею-пореєм - ідея для поживного обіду
Паста з шинкою, горохом і цибулею-пореєм - ідея для поживного обіду
Time to cook 15 хв
В одному посуді (one pot)
Лінгвіні аль Лімоне: краще, ніж Карбонара
Лінгвіні аль Лімоне: краще, ніж Карбонара
Time to cook 20 хв
Спагетті й тальятелле
Рецепт духмяної пасти з соусом песто
Рецепт духмяної пасти з соусом песто
Time to cook 10 хв
Італійська
Ще кремовіші: спагетті з соусом з цукіні та запашних трав
Ще кремовіші: спагетті з соусом з цукіні та запашних трав
Time to cook 25 хв
Паста з соусом
Грибна паста з лимоном та пармезаном: корисний і смачний рецепт
Грибна паста з лимоном та пармезаном: корисний і смачний рецепт
Time to cook 40 хв
Паста, лапша, вареники
Салат з креветками і макаронами: рецепт для обіду, який не потрібно гріти
Салат з креветками і макаронами: рецепт для обіду, який не потрібно гріти
Time to cook 40 хв
Спагетті й тальятелле
Легка паста з песто, горошком і соковитими помідорами
Легка паста з песто, горошком і соковитими помідорами
Time to cook 30 хв
Паста, лапша, вареники
Швидка вечеря без напруження. Як приготувати пасту зі смаженим яйцем
Швидка вечеря без напруження. Як приготувати пасту зі смаженим яйцем
Time to cook 15 хв
Італійська
Класика: паста карбонара за рецептом 1979 року
Класика: паста карбонара за рецептом 1979 року
Time to cook 20 хв
Паста з соусом