Трендовий та яскравий. Матча лате в домашніх умовах за кілька хвилин

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Трендовий та яскравий. Матча лате в домашніх умовах за кілька хвилин freepik/pvproductions
Тепер не треба йти в кав'ярню за цим напоєм.

Гаряче матча лате — це смачний напій, який легко приготувати вдома. Це не тільки заощадить ваші гроші, але й дозволить контролювати рівень солодкості. Важливо спочатку просіяти, а потім збити матчу, доки не залишиться грудочок. Традиційно використовується бамбуковий віночок, але звичайний металевий вінчик цілком підійде. Щоб отримати піну, збийте молоко за допомогою спінювача.

Матча, порошок із меленого листя зеленого чаю, має два основних сорти. Церемоніальна має найвищу якість; виробляється з першого врожаю сезону. Оскільки листя молоде, воно має більше хлорофілу, а отже, яскравіший колір. Стебла та жилки видаляються перед процесом подрібнення, що забезпечує солодший смак і тоншу текстуру. Ця матча призначена для насолоди окремо. Друга категорія матча – це кулінарний сорт, який збирають пізніше в сезон. Ці листя піддавалися більшому впливу сонячного світла, тому смак більш терпкий. Вони також подрібнюються швидше, ніж церемоніальні листя матча, сприяючи утворенню трохи більш грубого порошку, земляного кольору. Цей сорт зазвичай поєднується з іншими інгредієнтами, які допомагають збалансувати та завершити його смак.

Для приготування матча лате ви можете використовувати будь-який сорт, а також поєднувати напій з будь-яким видом молока на ваш смак.

Порцій2
Енергетична цінність67 ккал
Бiлки0.7 г
Жири6.9 г
Вуглеводи1.6 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Вода 60 мл

Приготування

Крок 1

Просійте матчу, щоб не було грудок.

Крок 2

Викладіть ложкою матчу у великий кухоль. Додайте гарячу воду і швидко збийте віночком, рухами вгору-вниз, до утворення піни - приблизно 30 секунд. Додайте кокосове молоко і збийте, поки добре не з’єднається.

Крок 3

Спробуйте та додайте воду, кокосове молоко та/або підсолоджувач на свій смак.

На закуску і в салат. Соус ранч - найвідоміший американський соус
На закуску і в салат. Соус ранч - найвідоміший американський соус
Time to cook 5 хв
В одному посуді (one pot)
Швидко і корисно, і можна без світла. Салат із консервованого тунця та кукурудзи
Швидко і корисно, і можна без світла. Салат із консервованого тунця та кукурудзи
Time to cook 10 хв
Салати
Тушимо в каструлі: класичні голубці з фаршем та рисом
Тушимо в каструлі: класичні голубці з фаршем та рисом
Time to cook 2 год
Страва
Курячий бургер з гуакамоле - такий ви не скуштуєте в фастфуді
Курячий бургер з гуакамоле - такий ви не скуштуєте в фастфуді
Time to cook 15 хв
Шкільні ланчі
За рецептом бабусі. Домашнє абрикосове варення - смак літа у кожній ложці
За рецептом бабусі. Домашнє абрикосове варення - смак літа у кожній ложці
Time to cook 45 хв
Консервація
Чи не найпростіший. Салат з тунцем та маслинами на Новий рік
Чи не найпростіший. Салат з тунцем та маслинами на Новий рік
Time to cook 20 хв
Риба
Молода картопля з зеленню і часником у духовці - справжній літній гарнір від Лілії Цвіт
Молода картопля з зеленню і часником у духовці - справжній літній гарнір від Лілії Цвіт
Time to cook 40 хв
Картопля
Закуска на мільйон. Канапки з лососем та плавленим сиром
Закуска на мільйон. Канапки з лососем та плавленим сиром
Time to cook 20 хв
Риба
Вареники з молодою картоплею, салом та цибулею - смакують по-особливому
Вареники з молодою картоплею, салом та цибулею - смакують по-особливому
Time to cook 30 хв
Картопля
Лаваш з червоною сочевицею - обід, який зручно брати з собою
Лаваш з червоною сочевицею - обід, який зручно брати з собою
Time to cook 1 год
Страви з круп