Трендовий та яскравий. Матча лате в домашніх умовах за кілька хвилин
Гаряче матча лате — це смачний напій, який легко приготувати вдома. Це не тільки заощадить ваші гроші, але й дозволить контролювати рівень солодкості. Важливо спочатку просіяти, а потім збити матчу, доки не залишиться грудочок. Традиційно використовується бамбуковий віночок, але звичайний металевий вінчик цілком підійде. Щоб отримати піну, збийте молоко за допомогою спінювача.
Матча, порошок із меленого листя зеленого чаю, має два основних сорти. Церемоніальна має найвищу якість; виробляється з першого врожаю сезону. Оскільки листя молоде, воно має більше хлорофілу, а отже, яскравіший колір. Стебла та жилки видаляються перед процесом подрібнення, що забезпечує солодший смак і тоншу текстуру. Ця матча призначена для насолоди окремо. Друга категорія матча – це кулінарний сорт, який збирають пізніше в сезон. Ці листя піддавалися більшому впливу сонячного світла, тому смак більш терпкий. Вони також подрібнюються швидше, ніж церемоніальні листя матча, сприяючи утворенню трохи більш грубого порошку, земляного кольору. Цей сорт зазвичай поєднується з іншими інгредієнтами, які допомагають збалансувати та завершити його смак.
Для приготування матча лате ви можете використовувати будь-який сорт, а також поєднувати напій з будь-яким видом молока на ваш смак.
Приготування
Просійте матчу, щоб не було грудок.
Викладіть ложкою матчу у великий кухоль. Додайте гарячу воду і швидко збийте віночком, рухами вгору-вниз, до утворення піни - приблизно 30 секунд. Додайте кокосове молоко і збийте, поки добре не з’єднається.
Спробуйте та додайте воду, кокосове молоко та/або підсолоджувач на свій смак.