Золота скоринка: рецепт запеченої курки з коренеплодами на вугіллі та в духовці

Time to cook 1 год 30 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Золота скоринка: рецепт запеченої курки з коренеплодами на вугіллі та в духовці inst @sunflowerviandasdelivery
За цим рецептом виходить хрустка та злегка обвуглена ззовні, ніжна та соковита всередині курка, яка чудово балансує з легкою солодкістю коренеплодів. Подавайте з чудернацькими гарбузовими рулетиками, щоб зробити страву святковою, і смакуйте з трьома найближчими друзями або родиною.

Якщо вам набридло купувати несмачну смажену курку в продуктовому магазині або ви хочете відійти від приготування їжі на газовій плиті, спробуйте наш рецепт смаженої на вугіллі курки з коренеплодами. Це ідеальна страва для тих, хто прагне чогось димчастого та ситного, але не хоче годинами стояти біля розпеченого гриля або на кухні. Якщо можливості приготування цієї апетитної курки немає, варто спробувати духовку. Вона також впорається зі смаженням, однак не додасть димку. 

Порцій6
Енергетична цінність900 ккал
Бiлки67 г
Жири54.6 г
Вуглеводи36.4 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для курки

Курка 1 шт.
Лимон 1 шт.
Часник 1 головка

Приготування

Крок 1 - Овочі

Наріжте всі овочі скибочками завтовшки 1 ¼ сантиметра. Покладіть у миску разом з четвертиною лимона і пучком чебрецю. Полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть і викладіть овочі на дно сковорідки для смаження. 

Крок 2 - Курка

Засипте піддон для смаження рівним шаром деревного вугілля (близько ½ кілограма). Розпаліть вугілля за допомогою запальника і розігрійте "духовку" до 260 °C, тримаючи дверцята зачиненими. Це займе близько 15 хвилин, і ви можете використовувати інфрачервоний термометр, щоб швидко і точно перевірити температуру. Якщо ви готуєте у домашній духовці, розігрійте її до 200 °C.

Крок 3

Важливо, щоб температура не піднімалася вище 260 °C, тому регулюйте вогонь, додаючи лише невелику кількість додаткового вугілля, коли це необхідно. Якщо температура в духовці стає занадто високою, закрийте перегородку димоходу, щоб обмежити потік повітря. Посоліть і поперчіть курку, а потім нафаршируйте порожнину лимоном, часником і чебрецем. Розподіліть вершкове масло по всій шкірі курки - це допоможе їй отримати гарний золотисто-коричневий колір.

Крок 4

Покладіть курку на овочі, нещільно накрийте фольгою і поставте в духовку. Перевіряйте курку кожні 10-15 хвилин, підтримуючи температуру в духовці від 200-232 °C. Готуйте, доки внутрішня температура в найтовстішій частині не досягне 70 °C, приблизно 75-90 хвилин. Для перевірки використовуйте внутрішній термометр. 

Крок 5

Якщо ви готуєте у домашній духовці, покладіть курку в духовку - фольга не потрібна. Готуйте, доки внутрішня температура в найтовстішій частині не досягне 170 °C, приблизно 75-90 хвилин. Для перевірки використовуйте внутрішній термометр. Коли внутрішня температура курки досягне 65 °C, зніміть фольгу і підрум'яньте шкіру на завершальному етапі приготування. 

Крок 6

Одягнувши кухонні рукавички, дістаньте курку з духовки і дайте їй відпочити 15 хвилин - це дасть можливість сокам знову осісти в м'ясі. Викладіть овочі в сковороду з соком і подавайте до курки. Смачного!