Золота скоринка: рецепт запеченої курки з коренеплодами на вугіллі та в духовці
Якщо вам набридло купувати несмачну смажену курку в продуктовому магазині або ви хочете відійти від приготування їжі на газовій плиті, спробуйте наш рецепт смаженої на вугіллі курки з коренеплодами. Це ідеальна страва для тих, хто прагне чогось димчастого та ситного, але не хоче годинами стояти біля розпеченого гриля або на кухні. Якщо можливості приготування цієї апетитної курки немає, варто спробувати духовку. Вона також впорається зі смаженням, однак не додасть димку.
Інгредiєнти для овочів
Інгредiєнти для курки
Приготування
Наріжте всі овочі скибочками завтовшки 1 ¼ сантиметра. Покладіть у миску разом з четвертиною лимона і пучком чебрецю.
Полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть і викладіть овочі на дно сковорідки для смаження.
Засипте піддон для смаження рівним шаром деревного вугілля (близько ½ кілограма). Розпаліть вугілля за допомогою запальника і розігрійте "духовку" до 260 °C, тримаючи дверцята зачиненими. Це займе близько 15 хвилин, і ви можете використовувати інфрачервоний термометр, щоб швидко і точно перевірити температуру. Якщо ви готуєте у домашній духовці, розігрійте її до 200 °C.
Важливо, щоб температура не піднімалася вище 260 °C, тому регулюйте вогонь, додаючи лише невелику кількість додаткового вугілля, коли це необхідно. Якщо температура в духовці стає занадто високою, закрийте перегородку димоходу, щоб обмежити потік повітря.
Посоліть і поперчіть курку, а потім нафаршируйте порожнину лимоном, часником і чебрецем.
Розподіліть вершкове масло по всій шкірі курки - це допоможе їй отримати гарний золотисто-коричневий колір.
Покладіть курку на овочі, нещільно накрийте фольгою і поставте в духовку.
Перевіряйте курку кожні 10-15 хвилин, підтримуючи температуру в духовці від 200-232 °C. Готуйте, доки внутрішня температура в найтовстішій частині не досягне 70 °C, приблизно 75-90 хвилин. Для перевірки використовуйте внутрішній термометр.
Якщо ви готуєте у домашній духовці, покладіть курку в духовку - фольга не потрібна. Готуйте, доки внутрішня температура в найтовстішій частині не досягне 170 °C, приблизно 75-90 хвилин. Для перевірки використовуйте внутрішній термометр.
Коли внутрішня температура курки досягне 65 °C, зніміть фольгу і підрум'яньте шкіру на завершальному етапі приготування.
Одягнувши кухонні рукавички, дістаньте курку з духовки і дайте їй відпочити 15 хвилин - це дасть можливість сокам знову осісти в м'ясі.
Викладіть овочі в сковороду з соком і подавайте до курки. Смачного!