Карамельна осінь: рецепт яблучного пирога з карамеллю

50 хв готування 30 хв пiдготовки 8 порцiй
Скриншот
Яблука всередині , яблука ззовні, та й з карамеллю. Це надзвичайно смачний та насичений пиріг, який ідеально як до гіркої кави так і до солодкого какао.

Він супер ніжний, м'який та соковитий завдяки соку сезонних фруктів. Рецептом цього пирога поділилася Ілона Шевчук, фуд-блогерка в Інстаграм. 

Порцій8
Енергетична цінність518 ккал
Бiлки6.6 г
Жири23.3 г
Вуглеводи72.8 г

Інгредiєнти для карамелі

Цукор 150 г
Лимон, сік ½ ч.л.
Вершки 50 мл

Інгредiєнти для основи

Яблуко 3 шт.
Цукор 100 г
Сіль 1 ч.л.
Мелена кориця 1 ч.л.

Приготування

Крок 1 - Основа

Яблука нарізаємо половинками та викладаємо у форму на пергамент, змазаний вершковим маслом, краї форми також змазати маслом. 

Крок 2 - Карамель

У сотейник з товстим дном висипаємо цукор, додаємо теплі вершки та лимонний сік, доводимо до кипіння, та постійно помішуючи, чекаємо поки не зʼявиться приємний золотистий колір карамелі. Заливаємо яблука карамеллю

Крок 3 - Тісто

Змішуємо яйця і цукор. Далі додаємо масло, сметану і знову добре перемішуємо. Додаємо борошно, розпушувач, корицю, соду та знову добре перемішуємо. Виливаємо тісто у форму до яблук та відправляємо в духовку 190 градусів на 40-50 хвилин, тісто має добре підрумʼянитись. 

Крок 4

Даємо хвилин 15 охолонути. Ножем обережно відділяємо краї від форми. На форму кладемо тарілку та обережно перевертаємо .