Карамельна осінь: рецепт яблучного пирога з карамеллю
Він супер ніжний, м'який та соковитий завдяки соку сезонних фруктів. Рецептом цього пирога поділилася Ілона Шевчук, фуд-блогерка в Інстаграм.
Інгредiєнти для основи
Приготування
Яблука нарізаємо половинками та викладаємо у форму на пергамент, змазаний вершковим маслом, краї форми також змазати маслом.
У сотейник з товстим дном висипаємо цукор, додаємо теплі вершки та лимонний сік, доводимо до кипіння, та постійно помішуючи, чекаємо поки не зʼявиться приємний золотистий колір карамелі. Заливаємо яблука карамеллю
Змішуємо яйця і цукор. Далі додаємо масло, сметану і знову добре перемішуємо. Додаємо борошно, розпушувач, корицю, соду та знову добре перемішуємо. Виливаємо тісто у форму до яблук та відправляємо в духовку 190 градусів на 40-50 хвилин, тісто має добре підрумʼянитись.
Даємо хвилин 15 охолонути. Ножем обережно відділяємо краї від форми. На форму кладемо тарілку та обережно перевертаємо .