Рецепт панкейків на кефірі: від військового на фронті
Український журналіст та режисер Матвій Нікітін нещодавно доєднався до Збройних Сил України. У Facebook він розповідає про те, як харчується він та його побратими, а також ділиться рецептами.
В умовах воєнних дій складно приготувати особливі страви, до яких звикаєш у повсякденному житті. Так, у нас часто панкейки та млинці асоціюються із неспішним недільним ранком, де можна приділити ас собі та смачному сніданку. Одначе, військовий Матвій готує панкейки і в майже польових умовах. Він використовує кефір 1% та рекомендує розпалювати вогонь для смаження панкейків з допомогою російського прапора. Подавати обов'язково із домашньою сметаною чи варенням від щедрих бабусь.
Порцій4
Енергетична цінність493 ккал
Бiлки14.1 г
Жири17.2 г
Вуглеводи69.5 г
Інгредiєнти:
Борошно пшеничне
2 стакани
Цукор
3 ст. л.
Розпушувач
1 ½ ч.л.
Сода харчова
1 ½ ч.л.
Сіль
1 ч.л.
Кефір
2 ½ стакани
Масло вершкове 82%
50 г
Яйця курячі
2 шт.
Олія соняшникова рафінована
за смаком
Приготування
Крок 1
Перемішайте усі сухі інгредієнти. Зробіть всередині воронку та влийте не холодний кефір.
Крок 2
Почавши із центру, почніть мішати, але не активно. Якщо виходять грудочки це нормально.
Крок 3
Смажте розігрітій на середньому вогні пательні. Там має бути олія. Смажте на повільному вогні.
Крок 4
Подавати гарячими із домашньою сметаною чи варенням