Рецепт панкейків на кефірі: від військового на фронті

15 хв готування 5 хв пiдготовки 4 порцiї
Inst @houseofblends_hob
Український журналіст та режисер Матвій Нікітін нещодавно доєднався до Збройних Сил України. У Facebook він розповідає про те, як харчується він та його побратими, а також ділиться рецептами.
В умовах воєнних дій складно приготувати особливі страви, до яких звикаєш у повсякденному житті. Так, у нас часто панкейки та млинці асоціюються із неспішним недільним ранком, де можна приділити ас собі та смачному сніданку. Одначе, військовий Матвій готує панкейки і в майже польових умовах. Він використовує кефір 1% та рекомендує розпалювати вогонь для смаження панкейків з допомогою російського прапора. Подавати обов'язково із домашньою сметаною чи варенням від щедрих бабусь. 
Порцій4
Енергетична цінність493 ккал
Бiлки14.1 г
Жири17.2 г
Вуглеводи69.5 г

Інгредiєнти:

Цукор 3 ст. л.
Розпушувач 1 ½ ч.л.
Сіль 1 ч.л.
Кефір 2 ½ стакани

Приготування

Крок 1

Перемішайте усі сухі інгредієнти. Зробіть всередині воронку та влийте не холодний кефір. 

Крок 2

Почавши із центру, почніть мішати, але не активно. Якщо виходять грудочки це нормально.

Крок 3

Смажте розігрітій на середньому вогні пательні. Там має бути олія. Смажте на повільному вогні.

Крок 4

Подавати гарячими із домашньою сметаною чи варенням