Яблучний штрудель: автентичний рецепт випічки на Рош-га-Шана

40 хв готування 2 год пiдготовки 4 порцiї
stockcake
Якщо ви полюбляєте домашню випічку, то обов'язково спробуйте спекти цей традиційний єврейський штрудель з яблуками. Він не лише надзвичайно смачний, а й не складний у приготуванні.
Цей солодкий штрудель із кулінарної книги Єврейська кухня,  Цецилія Лебовича та Єфима Майзеля чудово підійде до святкування Рор-га-Шана, який євреї всього світу відзначатимуть 2-4 жовтня.
Порцій4
Енергетична цінність842 ккал
Бiлки18.2 г
Жири46.5 г
Вуглеводи100.4 г

Приготування

Крок 1 - Готуємо тісто:
Борошно просійте, висипте гіркою на рівну поверхню і зробіть усередині лунку. Змішайте в склянці яйця, оцет, сіль і вилийте суміш у лунку, залийте гарячою водою або молоком і ретельно вимісіть (спочатку ложкою, потім руками), поки не вийде щільне тісто. Поставте його доходити в теплому місці (під нагріту каструлю або на неї поставте банку з гарячою водою) на 1-2 години.
Крок 2 - Формуємо штрудель:
Після закінчення часу розділіть тісто на 3-4 частини. Викладіть кожну частину на рушник, що посипає борошном, і розкотіть максимально тонко. Розтопіть вершкове масло, змастіть ним кожен із пластів тіста, що вийшли, і посипте панірувальними сухарями. Яблука очистіть від шкірки та наріжте тонкими пластинками.
Крок 3 - Випікаємо штрудель:
За допомогою рушника поверніть лист тесту в рулет і викладіть його на попередньо змащене маслом деко швом вниз. Щоб штрудель вийшов рум'яним, змастіть його перед запіканням сумішшю з яйця, цукру та води. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Важливо: нарізати штрудель необхідно, поки він не охолонув.
NV Foodie

Молоко в рецепті, за бажанням, можна замінити водою.