Ідеальна страва на осінній стіл: рецепт кускусу із печеним гарбузом
Ця ніжна страва з пшеничної крупи чудово поєднується з легкою текстурою запеченого гарбуза, тому точно сподобається усій сім'ї. Їжте її як окрему вегетаріанську страву або ж як гарнір до улюбленого м'яса чи риби.
Такий кускус з печеним гарбузом зігріє у холодний осінній день чи вечір, додасть бадьорості та заряд енергії. Ви точно захочете приготувати страву ще.
Порцій4
Енергетична цінність338 ккал
Бiлки15.1 г
Жири14.6 г
Вуглеводи62.8 г
Health Score
Високий рівень
Інгредiєнти:
Гарбуз мускатний
750 г
Оливкова олія
1 шт.
Кускус
1 стакан
Окріп
1 стакан
Нут
250 г
Коріандр мелений
250 г
Приготування
Крок 1
Розігріти духовку до 220°C/200°C з обдувом. Застелити деко папером для випічки. Покласти гарбуз і цибулю в миску. Додати олію та приправи. Перемішати до однорідної маси. Викласти суміш в один шар на підготовлене деко. Випікати 20 хвилин або поки гарбуз не стане золотистим і м'яким.
Крок 2
Тим часом викласти кускус у жароміцну миску. Додати подрібнений бульйонний кубик та окріп і перемішати. Витримати під кришкою 5 хвилин або поки рідина не вбереться. Перемішати виделкою, щоб відокремити зерна.
Крок 3
Додати гарбузову суміш, нут, кедрові горіхи та коріандр. Акуратно перемішати. Смачного!