Квашені огірки на зиму: зберігаються надзвичайно довго

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Квашені огірки на зиму: зберігаються надзвичайно довго NV via ChatGPT AI
Такі огірки виходять хрусткими, насиченими та дуже довго зберігаються, тому їх можна доїдати навіть наступної весни.

Дуже практичний спосіб соління огірків, яким я користуюся щороку! Чим хороший цей спосіб? Тим, що такі огірки можуть довго зберігатися у квартирі — і це вже перевірено. Навіть якщо ви не маєте спеціальної холодної комори чи льоху, ці огірочки довго залишаються хрусткими. У такому вигляді охолоджуємо банку та зберігаємо огірки. Завдяки цьому квашені огірки довше залишаються хрусткими. Такі огірки дійсно дуже смачні, хрусткі й довго зберігаються. У мене буває, що залишаються аж до літа і не втрачають смакових властивостей. 

До речі, огірки потенційно можуть допомогти вам схуднути кількома різними способами. По-перше, вони низькокалорійні. Це означає, що ви можете їсти багато огірків, не набираючи зайвих калорій, які призводять до збільшення ваги. Огірки можуть додати свіжості та смаку салатам, бутербродам і гарнірам, а також замінити собою більш калорійні альтернативи. Крім того, високий вміст води в огірках також може сприяти зниженню ваги.

Порцій2
Енергетична цінність37 ккал
Бiлки1.6 г
Жири0.2 г
Вуглеводи8.9 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Часник 2 зубчики
Хрін за смаком
Хрін, листя за смаком
Огірок 400 г
Сіль 1 ст. л.

Приготування

Крок 1

Огірки я замочила на одну годину в холодній воді, потім помила і відрізала кінчики. Отже, на дно банки кладемо спеції. Найперше — парасольки кропу, також корінь хріну (його додавати обов’язково — я порізала на смужки) і часник. На дволітрову банку — приблизно чотири зубчики часнику, я його подрібнила. Також додаємо по два лаврових листки, по одній чайній ложці духмяного перцю (у мене це суміш перців) і зелений лист хрону.

Крок 2

Тепер складаємо огірки у банку. Кількість огірків може бути абсолютно різною — залежно від їх розміру. Далі додаємо сіль: одна столова ложка з верхом на літрову банку. У мене банка дволітрова, тому я додаю дві столові ложки з верхом. Заливаємо холодною водою до повної банки й прикриваємо нещільно кришками. Важливо, щоб сіль розчинилася — тому потрібно трохи потрусити банку, пообертати, щоб сіль добре розійшлася.

Крок 3

Далі ставимо кожну банку в тарілку або миску (під час соління буде витікати вода) і залишаємо засолюватися у темному місці при кімнатній температурі на три доби. Один раз на добу бажано збовтувати огірки, щоб процес бродіння відбувався рівномірно.

Крок 4

Тепер потрібно злити увесь розсіл в окремий посуд. У банку знову додаємо сіль — одна столова ложка на літр. Перевертаємо банку догори дном на кілька хвилин, щоб простерилізувалася кришка й верх банки. Буквально 5 хвилин. Потім обертаємо, дивимося, чи вся сіль розчинилася — якщо потрібно, ще раз збовтуємо.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.