Секрет ідеального сендвіча з тунцем: найпростіший рецепт для гурманів
Сендвіч з тунцем і картопляними чипсами за рецептом NYT — можливо, не таке класичне поєднання, як арахісове масло з джемом, але, саме з нього багато американських школярів уперше починають експериментувати зі смаками й текстурами. І він справді смачний. Окрім хрусткої нотки, чипси додають сендвічу ще й структури — вони утримують тунцеву начинку на місці під час їжі. Звісно, немає «правильного» способу приготування такого сендвіча, але особливо добре він смакує із салатом з тунця, приготованим з синьою цибулею, селерою, великою кількістю оливкової олії та краплею лимонного соку. А ще — з картопляними чипсами зі смаком солі й оцту, за бажанням. Поруч із найбільш необов’язковими інгредієнтами у списку зазвичай стоїть позначка «за бажанням», але насправді всі компоненти, крім тунця, хліба і чипсів, можна адаптувати до власного смаку.
До речі, консервований тунець — ще одне чудове джерело білка, яке варто мати в запасі. За даними Міністерства сільського господарства США, 80-грамова порція консервованого тунця містить 22 г високоякісного білка, а також кальцій, калій і омега-3 жирні кислоти. Крім того, тунець доступний за ціною і добре вписується в бюджет більшості планів харчування для схуднення. Нині на ринку представлено чимало варіантів консервованого тунця — без доданої солі, в олії або у воді. Найкращий вибір — той, що відповідає вашим харчовим цілям.
Інгредiєнти:
Приготування
Відкрийте банку тунця, залишивши кришку на місці після відкриття. Переверніть всю банку над раковиною і щільно притисніть кришку до тунця, щоб вичавити якомога більше зайвої води або олії. (Будьте обережні, щоб не порізати пальці об гострі краї). Перекладіть тунець у середню миску.
Добре вимийте руки, потім візьміть варене яйце і вичавіть його пальцями в миску з тунцем. Додайте селеру, оливкову олію, цибулю, зелень (якщо використовуєте), майонез і лимонний сік. За допомогою вилки обережно змішайте всі інгредієнти, намагаючись залишити тунець відносно великими шматками.
Візьміть кілька чипсів і руками подрібніть їх у мисці. Злегка приправте сіллю і перцем, а потім знову перемішайте. Скуштуйте і відрегулюйте приправи за смаком — додайте більше солі, перцю і лимонного соку, якщо смак м'який, і більше оливкової олії або майонезу, якщо смак сухий.
Коли все буде готово до обіду, щедро намажте кожну скибочку хліба майонезом. Покладіть салат на нижні скибочки, а зверху викладіть половину суміші з тунцем. Додайте щедру жменю картопляних чипсів (більше, ніж здається розумним), а потім накрийте бутерброди верхніми скибками хліба. Міцно притисніть, щоб чипси розламалися й утрамбувалися в салат з тунцем і хліб. Наріжте бутерброди трикутниками й подавайте з додатковими чипсами.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.