Літній варіант. Лазанья з баклажанів з сиром - майже як класична, але цікавіша

Time to cook 1 год готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Літній варіант. Лазанья з баклажанів з сиром - майже як класична, але цікавіша згенеровано ШІ
Лазанья з баклажанів — це чудовий приклад того, як класична італійська страва може заграти новими фарбами, якщо додати їй овочевого шарму.

Тут немає важкого м’яса чи складних соусів — лише ніжні шари пасти, соковиті баклажани, аромат базиліка та солодкувато-кислі помідори. Свіжий овочевий смак поєднується з тягучим розплавленим сиром, створюючи ідеальну комбінацію для домашньої вечері. Ця страва не лише смачна, а й легша за традиційну лазанью, тож вона сподобається тим, хто просто хоче урізноманітнити своє меню.

Порцій6
Енергетична цінність226 ккал
Бiлки17.6 г
Жири11.3 г
Вуглеводи15.5 г
Health Score Недостатній рівень

Приготування

Крок 1

Розріжте баклажани на пластини та присипте сіллю. Відставте на півгодини, потім промийте та обсушіть паперовими рушниками. Далі обсмажте баклажани на олії до готовності. Перекладіть на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Крок 2

Тим часом наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на олії до золотистого кольору. Подрібніть базилік. Натріть сир на великій тертці. 

Крок 3

Листи для лазаньї відваріть згідно з інструкцією на упаковці.

Крок 4

Форму для запікання змастіть олією. Потім викладіть 1/3 помідорів, 3 аркуші лазаньї, потім половину цибулі, половину баклажанів, посипте базиліком і 1/3 натертого сиру. Повторіть крок. Накрийте помідори 3 листами для лазаньї і посипте сиром, що залишився.

Крок 5

Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Не виймайте готову відразу. Дайте їй постояти ще 20 хвилин і потім подайте.

Так ви рис ще не готували. Індонезійська страва бубур-аям - автентичний рецепт
Так ви рис ще не готували. Індонезійська страва бубур-аям - автентичний рецепт
Time to cook 30 хв
Крупи і макарони
Лаваш з червоною сочевицею - обід, який зручно брати з собою
Лаваш з червоною сочевицею - обід, який зручно брати з собою
Time to cook 1 год
Страви з круп
В одній каструлі: рецепт макаронів з курячими ковбасками, шпинатом та фетою на обід протягом тижня
В одній каструлі: рецепт макаронів з курячими ковбасками, шпинатом та фетою на обід протягом тижня
Time to cook 20 хв
В одному посуді (one pot)
Вечеря для всієї родини. Італійська курка з рисом в одній сковороді
Вечеря для всієї родини. Італійська курка з рисом в одній сковороді
Time to cook 40 хв
В одному посуді (one pot)
Хрусткий, свіжий і знаменитий: рецепт улюбленого салату Рейчел з Друзів
Хрусткий, свіжий і знаменитий: рецепт улюбленого салату Рейчел з Друзів
Time to cook 5 хв
Салати
Краще, ніж у ресторані. Спагеті путтанеска за рецептом від італійської "королеви пасти"
Краще, ніж у ресторані. Спагеті путтанеска за рецептом від італійської "королеви пасти"
Time to cook 20 хв
Спагетті й тальятелле
Вишукана вечеря в кілька кроків. Біле ризото з пармезаном
Вишукана вечеря в кілька кроків. Біле ризото з пармезаном
Time to cook 30 хв
Крупи і макарони
Угорський паприкаш: корисна версія улюбленої страви з нутом
Угорський паприкаш: корисна версія улюбленої страви з нутом
Time to cook 15 хв
Веганська
Рецепт каші варнічкес від львівської шефині
Рецепт каші варнічкес від львівської шефині
Time to cook 40 хв
Єврейська
По-українськи: рецепт бігосу з куркою та гречкою
По-українськи: рецепт бігосу з куркою та гречкою
Time to cook 30 хв
Крупи і макарони