Найсоковитіший: рецепт шашлику зі свинячого ошийку на мінералці
На Великдень та до травневих свят потрібно підготуватися смачними рецептами. Серед таких ці шашлики із соковитим мясом та улюбленими спеціями. Рецептом та одним із секретів приготування поділилася кулінарка Юлія Сенич в Інстаграм. Вона розповіла, що готовий шашлик потрібно обмотати фольгою і томити на вогнищі ще 10-15хв після приготування.
Інгредiєнти:
Приготування
Мʼясо промиваємо і ріжемо на однакові квадратики приблизно 3см (висота однієї сторони). Заливаємо газованою водою і залишаємо на 2-4 години.
Зливаємо воду і нарізаємо цибулю, додаємо до мʼяса. Порціями додаємо сіль і перець, постійно помішуючи. Вливаємо оцет і лимонний сік.
Всипаємо улюблені спеції, додаємо гірчицю і знову добре перемішуємо ніби роблячи масаж. Всипаємо лаврове листя і олію, перемішуємо і накриваємо плівкою.
Кладемо щось важке і залишаємо в холодильнику мінімум на 2-3 години, а краще — на добу. За можливості — час від часу перемішуємо. Розпалюємо багаття, прогріваємо шампур і нанизуємо мʼясо. Чекаємо, доки багаття прогорить і смажимо шашлик. Вогню не має бути, лише жар. Постійно перевертаємо шампури і поливаємо водою. Готовність перевіряємо на смак