Курка Сп'єдіні: соковиті шашлики з лимонно-часниковим маслом

Time to cook 15 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Це хрустка куряча закуска в золотистій паніровці, приготована у фритюрі, з легкою ноткою лимонно-часникового масла.

Курка Сп'єдіні (Chicken Spiedini) — це смачні італійські шашлики, які складаються з маринованих шматочків курки, запанірованих у сухарях, підсмажених до хрусткої скоринки і зазвичай поданих із лимонно-часниковим маслом або соусом. Деякі рецепти італійської кухні стали відомими на широкий загал. Та є й ті, що стали переосмисленням старої класики. Курка Сп'єдіні — саме такий варіант. Що робить страву особливою? По-перше, це маринад – курку зазвичай вимочують у суміші оливкової олії, лимонного соку, часнику, трав (орегано, базилік) і перцю.

Панірування — традиційно використовують панірувальні сухарі з пармезаном і спеціями, що додає хрусткості. Готують у фритюрниці, грилі або в духовці — інколи запікають, але справжній смак розкривається саме при обсмажуванні. Подача — зазвичай із вершково-лимонним соусом або просто з розтопленим часниковим маслом. Цю страву часто подають у ресторанах, де вона стала справжньою кулінарною легендою. Тому готуйте їх на улюблені свята чи буденну вечерю і насолоджуйтесь вишуканим смаком.

Порцій6
Енергетична цінність541 ккал
Бiлки29.8 г
Жири42 г
Вуглеводи11.2 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1

У мисці збийте оливкову олію, вино, 2 столові ложки лимонного соку, лимонну цедру, 1/2 часнику, подрібнений червоний перець, орегано, 1 чайну ложку солі та 1/2 чайної ложки перцю. Додати курку і перемішати, щоб покрити. Накрити кришкою і поставити в холодильник від 30 хвилин до 1 години. 

Крок 2

У неглибокій тарілці змішати сіль і перець, що залишилися, з хлібними крихтами, панко, сиром пармезан і часниковим порошком. Вийняти курку з маринаду і обваляти в суміші панірувальних сухарів, притискаючи, щоб прилипнути, якщо потрібно. Нанизати курку на шампури (орієнтовно вам знадобиться 6 штук) і змастити олією. 

Крок 3

Розігріти фритюрницю до 200 °C. Смажити у фритюрі до тих пір, поки курка більше не буде рожевою в центрі, а сік не буде прозорим, і поки вона не стане злегка золотисто-коричневою і хрусткою, приблизно 12 хвилин. Термометр, вставлений в центр курки, повинен показувати 74° C. Тим часом розтопити вершкове масло з часником, що залишився, у посуді, придатному для мікрохвильової печі, на високій потужності, приблизно 10 секунд. Додайте лимонний сік, що залишився, і петрушку. Масляною сумішшю курку полити безпосередньо перед подачею на стіл. Смачного!