Печені томати: Рецепт помідорів для улюблених страв
Скористайтеся цим рецептом, щоб зберегти літній врожай з вашого саду чи фермерського ринку; він добре заморожується до шести місяців. Додавайте ці смачні шматочки в сендвічі, вмішуйте їх у ризотто або подрібніть і змішайте з оливками Каламата, оливковою олією та свіжими травами, щоб їсти з чипсами з піти. У якості зелені та трав використайте орегано базилік, тим'ян та петрушку.
Інгредiєнти:
Приготування
Розмістіть решітки в верхній і нижній третині духовки; розігрійте до 150 °C. Вистеліть 2 дека з бортиками пергаментним папером або силіконовими килимками для випічки.
Розріжте помідори навпіл (великі сливові помідори розріжте на четвертинки). Розкладіть помідори на підготовлені дека, розмістивши їх розрізом догори. Збризніть олією і посипте часником, зеленню, сіллю і перцем. Запікайте помідори, переставляючи деко з верхньої частини на нижню і ззаду наперед на півдорозі, доки вони не зморщаться, приблизно 2,5 години для помідорів чері і приблизно 5 годин для помідорів сливоподібних.
Дайте повністю охолонути перед тим, як поставити в холодильник на строк до одного тижня або заморозити на строк до шести місяців. Вони швидко розморожуються при кімнатній температурі або під теплою водою, або поставте їх в холодильник на ніч. Подавайте теплими або кімнатної температури. Ви також можете використовувати помідори на піці або в лаваші, або в салаті.