Печені томати: Рецепт помідорів для улюблених страв

Time to cook 5 год готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 14 порцiй
Томлене приготування стиглих літніх помідорів у не надто гарячій духовці робить їх надзвичайно солодкими.

Скористайтеся цим рецептом, щоб зберегти літній врожай з вашого саду чи фермерського ринку; він добре заморожується до шести місяців. Додавайте ці смачні шматочки в сендвічі, вмішуйте їх у ризотто або подрібніть і змішайте з оливками Каламата, оливковою олією та свіжими травами, щоб їсти з чипсами з піти.  У якості зелені та трав  використайте орегано базилік, тим'ян та петрушку.

Порцій14
Енергетична цінність80 ккал
Бiлки2.3 г
Жири4.4 г
Вуглеводи10 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Часник ¾ стакани
Зелень ¼ стакани
Сіль ½ ч.л.

Приготування

Крок 1

Розмістіть решітки в верхній і нижній третині духовки; розігрійте до 150 °C. Вистеліть 2 дека з бортиками пергаментним папером або силіконовими килимками для випічки. 

Крок 2

Розріжте помідори навпіл (великі сливові помідори розріжте на четвертинки). Розкладіть помідори на підготовлені дека, розмістивши їх розрізом догори. Збризніть олією і посипте часником, зеленню, сіллю і перцем. Запікайте помідори, переставляючи деко з верхньої частини на нижню і ззаду наперед на півдорозі, доки вони не зморщаться, приблизно 2,5 години для помідорів чері і приблизно 5 годин для помідорів сливоподібних. 

Крок 3

Дайте повністю охолонути перед тим, як поставити в холодильник на строк до одного тижня або заморозити на строк до шести місяців. Вони швидко розморожуються при кімнатній температурі або під теплою водою, або поставте їх в холодильник на ніч. Подавайте теплими або кімнатної температури. Ви також можете використовувати помідори на піці або в лаваші, або в салаті.