Рецепт граноли для щоденного сніданку
У цьому рецепті домашньої граноли є багато того, що можна полюбити. Її легко приготувати, вона корисна, вона смачна, і вона змусить вашу кухню пахнути чудово.
Гранола - хрустка суміш із запечених злаків, горіхів і сушених фруктів, яка користується широкою популярністю серед дорослих і дітей. Страва відмінно насичує, має приємний смак і надовго дає людині запас енергії. Гранолу можна зберігати при кімнатній температурі, її швидко готувати і зручно взяти з собою в дорогу або похід.
Порцій6
Енергетична цінність296 ккал
Бiлки6.4 г
Жири14.5 г
Вуглеводи39.7 г
Health Score
Високий рівень
Інгредiєнти:
Пластівці вівсяні
2 стакани
Волоські горіхи
½ стакани
Кокосова стружка
½ стакани
Кориця
2 ч.л.
Сіль морська
½ ч.л.
Кленовий сироп
¼ стакани
Мигдальна олія (almond butter)
2 ст. л.
Журавлина сушена
⅓ стакани
Приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 150°C і застеліть деко пергаментним папером.
Крок 2
У середній мисці змішайте вівсянку, волоські горіхи, кокосову стружку (якщо використовуєте), корицю і сіль. Збризніть кленовим сиропом і додайте мигдалеву олію. Перемішуйте до однорідної маси. Викладіть гранолу на деко і притисніть суміш в овал. Це сприятиме утворенню грудок.
Крок 3
Випікайте 15 хвилин, поверніть деко на півдорозі та виделкою акуратно розламайте гранолу на частини. Випікайте ще 15 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. За бажанням посипте сушеною журавлиною. Дайте охолонути протягом 15 хвилин перед подачею.