Рецепт макового рулету, як у дитинстві

Time to cook 1 год готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Рецепт макового рулету, як у дитинстві stockcake
Ця ніжна і хрустка випічка ідеальносмакуватиме на сніданок чи як десерт після основної страви з чашкою чаю, кави або ж теплого молока.

Солодкий смаколик до чаю, який чи не кожен полюбляє з дитинства — приготував у програмі Ранок Вдома, яка виходить щоранку на телеканалі Дім. Легким рецептом макового рулету, особливий ноток якому додає цитрусова цедра, поділилась Ірина Хоменко і Денис Мінін. Дивіться рецепт і готуйте цю страву на своїй кухні.

Порцій8
Енергетична цінність632 ккал
Бiлки12.1 г
Жири44.9 г
Вуглеводи50.3 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Мак 250 г
Ваніль за смаком
Апельсин, цедра за смаком
Лимон, цедра за смаком

Приготування

Крок 1

Змолоти мак, залити його гарячим молоком. Додати цукрову пудру і цедру, добре перемішати. Начинка має бути густою.

Крок 2

Розкачати тісто і змастити його розтопленим маслом. Рівномірно розподілити начинку, акуратно згорнути рулет. Змастити його збитим яйцем. Випікати при температурі 180°C до золотистої скоринки орієнтовно годину. Рулет не має бути надто запеченим, тому краще періодично перевіряти його готовність.

Крок 3

 Дати охолонути, вийняти з форми для випічки, нарізати і подавати до столу. Смачного!