Рецепт тушкованої індички з журавлиною: до Різдва і не тільки
В останній четвер листопада у США відзначають День подяки, який у всіх асоціюється зі смачною запеченою індичкою. Тому в ефірі програми Ранок Вдома на телеканалі Дім поділився традиційним американським рецептом. Дивіться сюжет і дізнавайтеся, як зробити святкову індичку ніжною, соковитою та неймовірно смачною.
Інгредiєнти:
Приготування
Часник почистити. У мʼясі зробити надрізи і закласти в них зубчики часнику і ретельно натерти індичку сіллю. Викласти мʼясо окремо на два шматки пергаменту. У кожен додати чорний і духмʼяний перець, лавровий лист, кардамон, бодян, гілочки чебрецю і половинки цибулі. Загорнути мʼясо у пергамент і зафіксувати ниткою. Зверху обгорнути фольгою. Запікати мʼясо зо температури 150 градусів протягом двох-двох з половиною годин.
Після цього розгорнути фольгу та пергамент, збільшити температуру до 250 градусів і запікати ще 15 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка. Під час запікання періодично поливати м’ясо соком, що виділився.
Для соусу – поставити сотейник на вогонь, засипати журавлину, цукор і влити трохи води. Перемішати і випарювати зайву вологу, помішуючи. Коли журавлина загусне, пересипати її у сито і перетерти ложкою.
Подавати томлену індичку з кисло-солодким журавлиновим соусом. Смачного