Шашлик із ананасом: рецепт оригінально приготованої свинини
Діти будуть у захваті від цих шашликів зі свинини, ананасів та зеленого перцю, замаринованих для додаткового смаку та приготованих на мангалі.
Свинина після маринування у суміші цукру, яблучного оцту та рибного соусу набуває солодко-кислого смаку з легкою пікантністю.
Ананас додає шашлику натуральну соковиту солодкість і фруктову свіжість, а при смаженні ще й карамелізується, підсилюючи смакову палітру.
Зелений перець та цибуля забезпечують легку гірчинку, хрустку текстуру та освіжаючий баланс.
Після приготування на грилі буде відчутний легкий димний присмак м'яка та апетитна скориночка. Також спробуйте додавати соуси за смаком (наприклад, йогуртовий, гострий або кисло-солодкий), а також експериментувати з іншими овочами на шпажках.
Порцій4
Енергетична цінність252 ккал
Бiлки18.9 г
Жири9 г
Вуглеводи25 г
Health Score
Достатній рівень
Інгредiєнти:
Свинячий стейк
400 г
Коричневий тростинний цукор
4 ст. л.
Оцет яблучний
60 мл
Рибний соус
1 ст. л.
Ананас свіжий
½ шт.
Зелена цибуля
4 шт.
Насіння коріандру
1 щіпка
Приготування
Крок 1
Нарізаємо свиняче філе кубиками. Нагріваємо цукор і оцет у сковороді на повільному вогні, поки цукор не розчиниться. Додаємо рибний соус і охолоджуємо. Додаємо свинину і добре перемішуємо, щоб усі кубики були покриті соусом.
Крок 2
Розігріваємо мангал. Якщо ви використовуєте вугілля, зачекайте, поки воно побіліє. Якщо ви готуєте в приміщенні, розігрійте сковорідку. Нанизуємо свинину та ананаси на шампури, чергуючи шматочки з перцем та зеленою цибулею.
Крок 3
Обсмажуємо шашлик на барбекю або на решітці по 3-4 хвилини з кожного боку (при смаженні на решітці може знадобитися більше часу). За бажанням посипаємо коріандром, подаємо з рисом або викладаємо на лаваші.