Ніжний та ароматний. Медовий пиріг з яблуками для гарного настрою
Цей медовий пиріг з яблуками та ніжним кремом ідеально підходить для недільного сніданку, післяобіднього чаю чи просто тоді, коли вам потрібно задовольнити невгамовну жагу до солодкого, не готуючи чогось надто надмірного. З шарами свіжого яблучного пирога, медово-масляного крему та хрусткої вівсяної крихти ви навіть можете з’їсти шматочок на сніданок!
Для цього пирога ідеально підійде медово-сметанна начинка. Завдяки використанню масляного крему зі швейцарської меренги як основи, вона гладка, як шовк. Мед додає м’який квітковий смак, а сметана зберігає солодкість і додає тонкий освіжаючий смак. Доповніть легким вівсяним крамблом, приготованим на сковороді, або просто жменею вашої улюбленої граноли.
Зібраний пиріг зберігається в холодильнику до 3 днів. Зберігайте вівсяний крамбл окремо при кімнатній температурі та посипте його, коли будете готові до подачі.
Інгредiєнти для пирога:
Інгредiєнти для крему
Інгредiєнти для крихти:
Приготування
Приготуйте пиріг. Змастіть маслом і посипте борошном 2 круглі форми (20 сантиметрів) і відкладіть. Розігрійте духовку до 175 градусів.
Просійте разом борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, корицю та кардамон і відкладіть.
У чаші міксера збийте олію, цукор і цедру лимона на середній швидкості протягом 2 хвилин. Увімкніть міксер на середньо-низький рівень і додайте яйця та яєчний жовток по одному. Зупиніть міксер і очистіть чашу.
Увімкніть міксер на мінімум та додайте борошняну суміш трьома порціями, чергуючи з пахтою, починаючи та закінчуючи борошняною сумішшю. Перемішуйте на середньому рівні не більше 30 секунд після того, як зникнуть борошняні смужки. Додайте нарізані яблука.
Рівномірно розподіліть тісто між підготовленими формами. Випікайте від 24 до 26 хвилин. Дайте охолонути на решітці протягом 10-15 хвилин, перш ніж виймати коржі з форм.
Зробіть медово-сметанний крем. Помістіть яєчні білки та цукор у чашу міксера. Збийте їх вручну, щоб поєднати.
Наповніть каструлю водою та поставте її на середньо-сильний вогонь. Поставте чашу міксера на каструлю, щоб створити водяну баню. Дно чаші не повинно торкатися води. Періодично збиваючи, нагрівайте яєчну суміш, поки вона не буде 63°–68°C або не стане гарячою на дотик.
Після нагрівання обережно встановіть чашу на міксер. Збивайте яєчну білкову суміш на високій швидкості протягом 8–10 хвилин. Зупиніть міксер.
Увімкніть міксер на низькій швидкості, додайте масло, по кілька столових ложок, а потім ваніль. Після змішування збільште швидкість міксера до високої та збивайте, доки масляний крем не стане шовковистим, протягом 3-5 хвилин. Залиште в мисці 2,5 склянки вершкового крему, решту вийміть. Додайте в міксер сметану, мед і кардамон і перемішайте до однорідності.
Приготуйте крихту. Розігрійте сковороду з товстим дном на середньому вогні. Періодично помішуючи дерев’яною ложкою, обсмажте вівсянку і волоські горіхи, поки вони не стануть ароматними і злегка підрум’яняться, протягом 5-8 хвилин. Додайте мед, масло, мускатний горіх і сіль і перемішайте, щоб рівномірно покрити овес. Готуйте, помішуючи, ще 3-5 хвилин. Зніміть з вогню, викладіть суміш на пергаментний папір і дайте охолонути
Зберіть пиріг. Коли коржі повністю охолонуть, розріжте їх горизонтально навпіл, щоб створити 4 рівні шари. Розрівняйте коржі і виберіть, який шар буде внизу. Викладіть його на сервірувальне блюдо. Викладіть чверть масляного крему. Зверху покладіть наступний шар та повторіть ще двічі. Змастіть верхню частину залишками крему. Прикрасьте зверху щедрою жменею вівсяної крихти. Збризніть медом, якщо використовуєте.