Ніжний та ароматний. Медовий пиріг з яблуками для гарного настрою

Time to cook 1 год 20 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 10 порцiй
Ніжний та ароматний. Медовий пиріг з яблуками для гарного настрою freepik/grmarc
Хочеться цікавого десерту, але немає нагоди, щоб його приготувати? Не біда!

Цей медовий пиріг з яблуками та ніжним кремом ідеально підходить для недільного сніданку, післяобіднього чаю чи просто тоді, коли вам потрібно задовольнити невгамовну жагу до солодкого, не готуючи чогось надто надмірного.  З шарами свіжого яблучного пирога, медово-масляного крему та хрусткої вівсяної крихти ви навіть можете з’їсти шматочок на сніданок!

Для цього пирога ідеально підійде медово-сметанна начинка. Завдяки використанню масляного крему зі швейцарської меренги як основи, вона гладка, як шовк. Мед додає м’який квітковий смак, а сметана зберігає солодкість і додає тонкий освіжаючий смак. Доповніть легким вівсяним крамблом, приготованим на сковороді, або просто жменею вашої улюбленої граноли. 

Зібраний пиріг зберігається в холодильнику до 3 днів. Зберігайте вівсяний крамбл окремо при кімнатній температурі та посипте його, коли будете готові до подачі.

Порцій10
Енергетична цінність618 ккал
Бiлки9 г
Жири37.5 г
Вуглеводи65.2 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти для пирога:

Розпушувач 1 ½ ч.л.
Сіль ½ ч.л.
Кориця ½ ч.л.
Кардамон за смаком
Цукор 250 мл
Пахта 120 г
Яблуко 280 г

Інгредiєнти для крему

Цукор 200 г
Сметана 160 мл
Мед 2 ст. л.
Кардамон за смаком

Інгредiєнти для крихти:

Мед 2 ст. л.
Мускатний горіх за смаком
Сіль за смаком

Приготування

Крок 1

Приготуйте пиріг. Змастіть маслом і посипте борошном 2 круглі форми (20 сантиметрів) і відкладіть. Розігрійте духовку до 175 градусів.

Крок 2

Просійте разом борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, корицю та кардамон і відкладіть.

Крок 3

У чаші міксера збийте олію, цукор і цедру лимона на середній швидкості протягом 2 хвилин. Увімкніть міксер на середньо-низький рівень і додайте яйця та яєчний жовток по одному. Зупиніть міксер і очистіть чашу.

Крок 4

Увімкніть міксер на мінімум та додайте борошняну суміш трьома порціями, чергуючи з пахтою, починаючи та закінчуючи борошняною сумішшю. Перемішуйте на середньому рівні не більше 30 секунд після того, як зникнуть борошняні смужки. Додайте нарізані яблука.

Крок 5

Рівномірно розподіліть тісто між підготовленими формами. Випікайте від 24 до 26 хвилин. Дайте охолонути на решітці протягом 10-15 хвилин, перш ніж виймати коржі з форм.

Крок 6

Зробіть медово-сметанний крем. Помістіть яєчні білки та цукор у чашу міксера. Збийте їх вручну, щоб поєднати. 

Крок 7

Наповніть каструлю водою та поставте її на середньо-сильний вогонь. Поставте чашу міксера на каструлю, щоб створити водяну баню. Дно чаші не повинно торкатися води. Періодично збиваючи, нагрівайте яєчну суміш, поки вона не буде 63°–68°C або не стане гарячою на дотик.

Крок 8

Після нагрівання обережно встановіть чашу на міксер. Збивайте яєчну білкову суміш на високій швидкості протягом 8–10 хвилин. Зупиніть міксер.

Крок 9

Увімкніть міксер на низькій швидкості, додайте масло, по кілька столових ложок, а потім ваніль. Після змішування збільште швидкість міксера до високої та збивайте, доки масляний крем не стане шовковистим, протягом 3-5 хвилин. Залиште в мисці 2,5 склянки вершкового крему, решту вийміть. Додайте в міксер сметану, мед і кардамон і перемішайте до однорідності.

Крок 10

Приготуйте крихту. Розігрійте сковороду з товстим дном на середньому вогні. Періодично помішуючи дерев’яною ложкою, обсмажте вівсянку і волоські горіхи, поки вони не стануть ароматними і злегка підрум’яняться, протягом 5-8 хвилин. Додайте мед, масло, мускатний горіх і сіль і перемішайте, щоб рівномірно покрити овес. Готуйте, помішуючи, ще 3-5 хвилин. Зніміть з вогню, викладіть суміш на пергаментний папір і дайте охолонути

Крок 11

Зберіть пиріг. Коли коржі повністю охолонуть, розріжте їх горизонтально навпіл, щоб створити 4 рівні шари. Розрівняйте коржі і виберіть, який шар буде внизу. Викладіть його на сервірувальне блюдо. Викладіть чверть масляного крему. Зверху покладіть наступний шар та повторіть ще двічі. Змастіть верхню частину залишками крему. Прикрасьте зверху щедрою жменею вівсяної крихти. Збризніть медом, якщо використовуєте.