Шоколадна ковбаса по-литовськи: рецепт ароматного тінгінісу
Ці легкі у приготуванні, без випікання, автентичні литовські шматочки шоколадної ковбаси називаються Tinginys, що означає лінивий з литовський. Тут лише 8 інгредієнтів, але може бути й меншим. СТрава, що нагадує про дитинство, дійсно варта приготування. Особливо, якщо у спіжарці завалялася банка згущенки, а печиво давно лежить десь на поличці.
Інгредiєнти:
Приготування
Розкришіть чайне печиво на шматочки середнього розміру і помістіть в миску. Помістіть какао-порошок в молоко і збивайте до зникнення грудочок. Додайте сіль і корицю. У каструлі нагрійте згущене молоко і розтопіть вершкове масло. Додайте суміш какао-порошку. Дайте йому прокипіти, часто помішуючи, щоб все з’єдналося. Готуйте приблизно 3-5 хвилин або поки не почне густішати.
Вилийте шоколадну суміш на печиво і перемішайте, щоб рівномірно покрити. Додайте горіхи та сухофрукти за бажанням. Застеліть форму для хліба розміром 13x23 см харчовою плівкою і вилийте суміш. Постарайтеся рівномірно розподілити її по всій формі або скачайте в поліно з допомогою харчової плівки. Потім вийміть з форми для і спробуйте сформувати циліндр. Поставте в холодильник і охолодіть приблизно 3-4 години. Наріжте тонкими скибочками і подавайте з фруктами, якщо бажаєте.