Чурос в аерофритюрниці: простий рецепт улюблених солодких «огірків»

Time to cook 50 хв готування Time to prepare 12 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Чурос в аерофритюрниці: простий рецепт улюблених солодких «огірків» stockcake
Ці солодкі витягнуті пісочні коржі виходять особливо смачними, посипані корицею та цукром і занурені в крем з горіховою нугою.
Зазвичай така іберійська випічка смажиться у великій кількості олії. Але ви можете обійтися без цього з чурос з аерофритюрниці. Закуска чурос відома як популярне ярмаркове частування в Європі. Також її люблять їсти на Філіппінах, на південному заході США, у Латинській Америці та в Марокко. Однак походження вважається китайською стравою на сніданок, яку португальські торговці привезли до Європи. Вони також посипали його цукром і надали йому зірчастої форми. Чурос часто подають із солодким шоколадним соусом. На жаль, вони досить калорійні, тому їх не бажано їсти часто. Але якщо ви їсте чурос з аерофритюрниці, вам не варто про це хвилюватися. Адже через такий метод приготування, ви економите олію, тому солодощі виходять менш жирні. В Україні такі солодощі раніше були відомі як солодкі «огірки».
Порцій4
Енергетична цінність339 ккал
Бiлки7.3 г
Жири22 г
Вуглеводи33.1 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти:

Молоко 50 мл
Цукор 3 ст. л.
Сіль за смаком
Ріпакова олія за смаком
Кориця ½ ч.л.

Приготування

Крок 1

Просіяти борошно. Нагрійте воду, молоко, масло, 1 столову ложку цукру і щіпку солі в каструлі на середньому вогні, поки масло не розтане. Додайте борошно і добре перемішайте на повільному вогні, поки під час помішування не утвориться кулька тіста, утворюючи білий шар на дні каструлі.

Крок 2

Зніміть каструлю з вогню і дайте вмісту трохи охолонути. Поступово вмішайте яйця в суміш ручним міксером.

Крок 3

Вилийте тісто в кондитерський мішок із великою зірчастою насадкою. Вистеліть кошик аерофритюрниці папером для випічки. Натягніть на нього смужки довжиною 8 см. Смужки тіста збризніть олією та випікайте в аерофритюрниці при 180 °C приблизно 12 хвилин.

Крок 4

Змішайте 2 столові ложки цукру з корицею. Після запікання змастіть чуррос розтопленим маслом і посипте сумішшю кориці та цукру. За бажанням подавайте їх з кремом з горіховою нугою.

NV Foodie
NV Foodie

Для приготування закуски вам знадобиться спеціальний кондитерський мішок із зіркоподібною перфорованою насадкою. При необхідності зменшіть час випічки до 10 хвилин.