Штрудель з сиром і яблуками: візитівка Відня

Time to cook 30 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Це популярний десерт, що об’єднує легкість хрусткого тіста та насичений смак фруктово-сирної начинки. Він ідеально смакуватиме на сніданок, перекус чи сімейне святкування.

Відень і Австрія загалом подарували світові дві неймовірні страви — шніцель і штрудель. Свого часу у тих краях за майстерністю приготування штруделя навіть наречену обирали. В ефірі програми Ранок Вдома на каналі Дім вирішив розкрити всі секрети цієї особливої страви. Дивіться рецепт і повторюйте його на своїй кухні. 


Порцій6
Енергетична цінність785 ккал
Бiлки18.6 г
Жири49.9 г
Вуглеводи69.4 г
Health Score Середній рівень

Приготування

Крок 1

Змішати сир з цукром. Додати ванільний цукор, цедру лимона та три яєчні жовтки. Збити блендером до однорідності. Яблука почистити і нарізати тонкими слайсами. 

Крок 2

3-4 листки тіста змастити розтопленим маслом і скласти один на одного. Викласти половину сирної маси, а на неї — тонкі слайси яблук і цедру лимона. Накрити одним листом тіста, змащеним маслом, і викласти другу половину начинки з яблуками та цедрою. Загорнути штрудель, змастити його збитим яйцем. 

Крок 3

Запікати десерт у духовці, розігрітій до 180 градусів. Подавати штрудель, посипавши цукровою пудрою. Смачного!