Яблучний штрудель: ідеальний рулет з тонким тістом філо та солодкою соковитою начинкою

Time to cook 25 хв готування Time to prepare 40 хв пiдготовки Portions 12 порцiй
Яблучний штрудель: ідеальний рулет з тонким тістом філо та солодкою соковитою начинкою Inst @lizaglinskaya
Класичний штрудель з яблуками -- це улюблений осінній десерт, який, насправді можна готувати цілий рік. Його аромат та текстура зачаровує.

Беремо вже готове тісто філо, додаємо будь-яку начинку, в духовку і готово. 

Штрудель - це різновид солодкого або солоного листкового тіста з начинкою всередині. Історія штруделя налічує сотні років, його готували як легку, але ситну їжу бідняки. Назва штрудель походить від німецького слова, що означає «вир» або «вихор». У згорнутому вигляді випічка нагадує внутрішню частину вихору. Штрудель найчастіше асоціюється з австрійською кухнею, але також є традиційною випічкою на території, що раніше належала до Австро-Угорської імперії. Штрудель набув популярності у 18 столітті завдяки імперії Габсбургів (1278-1780). У цих країнах найбільш відомим є яблучний штрудель.

Яблучний штрудель вважається національною стравою Австрії, а також є офіційною державною випічкою Техасу. Саме віденці прославили цю страву своїми ніжними, тонкими шарами тіста та солодкою, терпкою яблучною начинкою.

Порцій12
Енергетична цінність387 ккал
Бiлки5.2 г
Жири21 г
Вуглеводи47.6 г
Health Score Середній рівень

Приготування

Крок 1 - Начинка

Очистити яблука від шкірки та кісточок, нарізати слайсами. Протушкувати яблука на пательні, на вершковому маслі, щоб випарувалась волога. Дати яблукам охолонути. Додати сухарі з цукром і ванільним цукром. Додати промиті, просушені родзинки і обсмажені горіхи.

Крок 2

На один штрудель взяти 4-5 листів тіста філо, кожен, за допомогою пензлика, змастити олією, накривши іншим. На край викласти начинку і сформувати рулет.

Крок 3

Випікати штрудель при 180 градусах - 20-25 хвилин, до золотистого кольору. За 2-3 хвилини до випікання, змастити його невеликою кількістю вершкового масла.

Крок 4

Перед подачею присипати цукровою пудру. Краще смакує з вершковим морозивом.

Єлизавета Глінська - Блогерка, кондитерка, кулінарка, викладачка
Єлизавета Глінська
Блогерка, кондитерка, кулінарка, викладачка

Я обожнюю саме яблучну начинку, а ще вишневу… ну і солоні також люблю!