Ніби пироги, але хрусткі: рецепт трубочок із тіста філо із яблуками
Усім знайомий класичний американський яблучний пиріг: хрустка скоринка, наповнена теплою, пряною яблучною начинкою. Утім, навіть гарні традиції іноді хочеться урізноманітнити і приготувати щось трохи більш винахідливе, веселе і незвичайне. Як ось ці трубочки.
Смаження цих яблучних десертів має кілька переваг перед приготуванням в інший спосіб. Текстура виходить ідеально хрумкою та розсипчастою, вони готуються всього за кілька хвилин, а обсмажування в олії надає їм набагато більш декадентського смаку, ніж просто випікання.
Інгредiєнти для начинки
Інгредiєнти для тіста
Інгредiєнти для карамелі
Приготування
Розтопити вершкове масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати в каструлю яблука, лимонний сік, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх і сіль, перемішати, поки яблука не покриються оболонкою.
Варити, поки яблука не стануть м'якими, приблизно 5 хвилин, часто помішуючи. Дати суміші охолонути.
Обережно дістати один з листів філо з упаковки (решту залишити закритими). Злегка змастити його водою.
Підтягнути нижню частину тіста до верхньої, щоб скласти його навпіл. Покласти ⅕ начинки на один кінець, залишивши трохи місця з усіх боків.
Загнути нижню частину тіста вгору, щоб накрити начинку.
Скласти з обох боків тіста.
Згорнути решту рулету так, щоб на верхній частині тіста залишився приблизно дюйм. Змочити верхній шматок тіста водою, потім притиснути до рулету, щоб запечатати його, відкласти вбік. Повторити з рештою тіста і начинкою. У духовці або фритюрниці розігрійте 2-3 сантиметри олії до 360 градусів і смажте по 2-3 яблучні трубочки по 2 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки. Викласти обсмажені яблучні трубочки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вони охололи.
Тим часом додати цукор і воду в середню каструлю з товстим дном і перемішати, щоб змішати.
Нагрівати на середньому вогні, доки цукор не розчиниться і не набуде бурштинового кольору, приблизно 8-12 хвилин (не перемішувати, лише час від часу перевертати каструлю та чистити її стінки, щоб запобігти кристалізації).
Збити вершкове масло з карамеллю, доки воно не розтопиться. Повільно влити вершки. Зняти з вогню та додати ванільний екстракт і сіль. Перелити карамель в окрему миску або банку і дати охолонути, поки вона не загусне. За бажанням посипати яблучні трубочки цукровою пудрою і подавати з карамельним соусом для вмочування.