Ніби пироги, але хрусткі: рецепт трубочок із тіста філо із яблуками

Time to cook 25 хв готування Time to prepare 35 хв пiдготовки Portions 5 порцiй
Ніби пироги, але хрусткі: рецепт трубочок із тіста філо із яблуками Inst @lifethrumyhazeleyes
Вони хрусткі, наповнені запашною та пряною яблучною начинкою з корицею, - ці трубочки із тіста філо потрібно вмочити у карамельний сироп, щоб завершити ідеальну композицію.

Усім знайомий класичний американський яблучний пиріг: хрустка скоринка, наповнена теплою, пряною яблучною начинкою. Утім, навіть гарні традиції   іноді хочеться урізноманітнити і приготувати щось трохи більш винахідливе, веселе і незвичайне. Як ось ці трубочки.

Смаження цих яблучних десертів має кілька переваг перед приготуванням в інший спосіб. Текстура виходить ідеально хрумкою та розсипчастою, вони готуються всього за кілька хвилин, а обсмажування в олії надає їм набагато більш декадентського смаку, ніж просто випікання. 

Порцій5
Енергетична цінність519 ккал
Бiлки3.3 г
Жири27.1 г
Вуглеводи67.6 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти для начинки

Яблуко 2 стакани
Лимон, сік 1 ст. л.
Кориця 1 ½ ч.л.
Сіль ¼ ч.л.

Інгредiєнти для тіста

Вода 1 ст. л.

Інгредiєнти для карамелі

Цукор 1 стакан
Вода ¼ стакани
Вершки 33% ½ стакани
Екстракт ванілі 1 ч.л.
Сіль ¼ ч.л.

Приготування

Крок 1

Розтопити вершкове масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати в каструлю яблука, лимонний сік, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх і сіль, перемішати, поки яблука не покриються оболонкою. Варити, поки яблука не стануть м'якими, приблизно 5 хвилин, часто помішуючи. Дати суміші охолонути.

Крок 2

Обережно дістати один з листів філо з упаковки (решту залишити закритими). Злегка змастити його водою. Підтягнути нижню частину тіста до верхньої, щоб скласти його навпіл. Покласти ⅕ начинки на один кінець, залишивши трохи місця з усіх боків. Загнути нижню частину тіста вгору, щоб накрити начинку. Скласти з обох боків тіста.

Крок 3

Згорнути решту рулету так, щоб на верхній частині тіста залишився приблизно дюйм. Змочити верхній шматок тіста водою, потім притиснути до рулету, щоб запечатати його, відкласти вбік. Повторити з рештою тіста і начинкою. У духовці або фритюрниці розігрійте 2-3 сантиметри олії до 360 градусів і смажте по 2-3 яблучні трубочки по 2 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки. Викласти обсмажені яблучні трубочки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вони охололи.

Крок 4 - Соус

Тим часом додати цукор і воду в середню каструлю з товстим дном і перемішати, щоб змішати. Нагрівати на середньому вогні, доки цукор не розчиниться і не набуде бурштинового кольору, приблизно 8-12 хвилин (не перемішувати, лише час від часу перевертати каструлю та чистити її стінки, щоб запобігти кристалізації).

Крок 5

Збити вершкове масло з карамеллю, доки воно не розтопиться. Повільно влити вершки. Зняти з вогню та додати ванільний екстракт і сіль. Перелити карамель в окрему миску або банку і дати охолонути, поки вона не загусне. За бажанням посипати яблучні трубочки цукровою пудрою і подавати з карамельним соусом для вмочування.