Тістечка з полуницею: рецепт ароматних батончиків з кардамоном

Time to cook 1 год готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Тістечка з полуницею: рецепт ароматних батончиків з кардамоном Freepik azerbaijan_stockers
Ці печива мають чарівний аромат варення та кардамону, який огортає кожний куточок кухні, та доходить до серця, створивши атмосферу затишку та турботи.

Ці сендвіч-печива – чудове поєднання текстур і смаків. Тут перевага надається джему з червоних ягід через його кислу нотку, але ви можете використовувати будь-який джем, який є під рукою. Горіхи додають додаткового хрускоту начинці і можуть створити цікавий колірний контраст. Це ягідне, пряне печиво можна зібрати, зберігати в холодильнику, або загорнути та заморозити. Ви можете випікати його прямо з холодильника або морозильної камери, але якщо випікаєте із замороженого, додайте кілька додаткових хвилин, щоб забезпечити гарну золотисту скоринку знизу.

Порцій6
Енергетична цінність609 ккал
Бiлки6.1 г
Жири32.7 г
Вуглеводи74.5 г
Health Score Недостатній рівень

Приготування

Крок 1

Змастіть маслом квадратну металеву форму для випічки і вистеліть дно та дві сторони довгими смужками пергаментного паперу, залишаючи зверху виступ близько 2.5 см й загинаючи папір так, щоб він щільно прилягав до форми. 

Крок 2

У чаші стаціонарного міксера з насадкою-лопаткою змішайте масло, сіль і цукор. Збивайте на низькій швидкості до однорідної та гладкої консистенції, за необхідності зішкрібайте суміш зі стінок чаші, приблизно 3 хвилини. (Не збивайте до пишної маси, повітря в тісто додавати не потрібно.) Додайте жовток і змішайте до об'єднання інгредієнтів. Вимкніть міксер і зішкребіть суміш зі стінок чаші.

Крок 3

Одразу додайте до чаші борошно, зішкребіть суміш зі стінок і дна. Увімкніть міксер на низьку швидкість і збивайте, поки борошно повністю не з’єдналося з масою, за потреби зішкрібайте суміш повторно, приблизно 30 секунд. Тісто буде в вигляді великих грудочок. 

Крок 4

(Якщо ви починаєте з половини порції тіста для крихти, починайте з цього кроку.) Додайте мелений кардамон і вмішуйте його пальцями в тісто. Відкладіть 1 склянку крихти у маленьку миску і поставте в холодильник. Решту тіста викладіть у змащену маслом форму і рівномірно розподіліть, притискаючи тісто пласким дном склянки. Випікайте на середній полиці духовки, доки краї не стануть золотисто-коричневими і почнуть відставати від боків форми, приблизно 30 хвилин. Трохи охолодіть у формі, мінімум 15 хвилин. 

Крок 5

Рівномірно намажте фруктове варення поверх основи. Натріть зверху цедру лимона та посипте подрібненими горіхами і відкладеною крихтою. Поверніть у духовку і випікайте, один раз повернувши форму, доки верх не підрум’яниться й варення не почне пузиритися по краях, приблизно 35 хвилин. Повністю охолодіть у формі, мінімум 1,5 години. Проведіть ножем вздовж країв, щоб відійти від стінок. За допомогою пергаменту вийміть печиво з форми на обробну дошку. Посипте верх цукровою пудрою. Наріжте печиво на 4 смужки, а потім кожну смужку – на шість пластинок шириною 2.5 см.