Вареники з сиром: обов'язкова страва до Масниці

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 50 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Вареники з сиром: обов'язкова страва до Масниці kostik2photo/depositphotos.com
Поглянути на минувшину, то чи не на кожнне свято український стіл прикрашали вареники. Щодо Масниці, чи Колодія, вони були сирними та в маслі. Пропонуємо приготувати саме такі.

Такі вареники з сиром, попри всю простоту, виходять дуже ніжними. Вони смакуватимуть як зранку на сніданок, так і пообіді. Це чудовий спосіб використати кисломолочний сир та порадувати родину традиційною стравою. Важливо перетерти сир через сито. Коли вже все перетерте, потрібно ще раз розтерти все разом з рештою інгредієнтів для начинки. До вершкової та ніжної начинки ідеально підходить заварне тісто. Одначе, слідкуйте, щоб не переварити: 1-ї хвилини після спливання цілком достатньо для них. Подавайте у маслі та зі сметаною.

Порцій6
Енергетична цінність540 ккал
Бiлки18.5 г
Жири20.1 г
Вуглеводи67.4 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти для тіста

Вода 300 мл
Сіль ½ ч.л.

Інгредiєнти для начинки

Цукор 1 ч.л.
Сіль 1 щіпка
Сметана за смаком

Приготування

Крок 1 - Тісто

Борошно помістити у велику миску, додати сіль і добре перемішати. У невеликій каструльці довести до кипіння воду з маслом. Тонким струменем вливати гарячу воду в тісто, постійно мішаючи, якщо вручну, тоді великою дерев'яною ложкою, якщо в планетарному міксері, тоді за допомогою насадки "гак". Мішати до однорідності. Якщо тісто вимішуєте вручну, тоді після перемішування дерев'яною ложкою, трохи почекайте, щоб тісто трохи охололо і гарненько вимісіть його руками. Якщо тісто прилипає до рук, тоді досипте ще трохи муки. Все залежить від вмісту вологи в борошні. Сформуйте з тіста кулю і накрийте трохи вологим рушником.

Крок 2 - Начинка

Приготувати тісто для вареників за основним рецептом і залишити його відпочивати на 30-60 хв. Домашній сир протерти через дрібне сито в глибоку миску і додати решту інгредієнтів для начинки.

Крок 3

Добре перемішати та розім'яти начинку виделкою. Так, щоб вона здавалась однорідною. З відпочилого тіста та сирної начинки зліпити вареники, розкачуючи тонко тісто, вирізаючи склянкою кружечки, викладаючи на кожен приблизно по 1 ч.л. з верхом начинки (або більше чи трохи менше, залежно від розміру кружечків), заліплюючи ретельно краї.

Крок 4

 Викладати зліплені вареники на тацю чи дошку застелену пергаментом або присипану борошном. Зліплені вареники потрібно одразу ж накривати ледь вологим, чистим, кухонним рушником або харчовою плівкою, щоб не обсихали.

Крок 5

Коли усі вареники зліплені, довести до кипіння велику кількість води та опустити партіями вареники. Варити часто помішуючи, особливо важливо перемішати після опускання вареників у киплячу воду та повторного закипання води. Вареники з сиром одразу заправити вершковим маслом, активно потрясаючи мискою, щоб вареники перемішались.