Вареники з сиром: обов'язкова страва до Масниці
Такі вареники з сиром, попри всю простоту, виходять дуже ніжними. Вони смакуватимуть як зранку на сніданок, так і пообіді. Це чудовий спосіб використати кисломолочний сир та порадувати родину традиційною стравою. Важливо перетерти сир через сито. Коли вже все перетерте, потрібно ще раз розтерти все разом з рештою інгредієнтів для начинки. До вершкової та ніжної начинки ідеально підходить заварне тісто. Одначе, слідкуйте, щоб не переварити: 1-ї хвилини після спливання цілком достатньо для них. Подавайте у маслі та зі сметаною.
Інгредiєнти для начинки
Приготування
Борошно помістити у велику миску, додати сіль і добре перемішати. У невеликій каструльці довести до кипіння воду з маслом. Тонким струменем вливати гарячу воду в тісто, постійно мішаючи, якщо вручну, тоді великою дерев'яною ложкою, якщо в планетарному міксері, тоді за допомогою насадки "гак". Мішати до однорідності. Якщо тісто вимішуєте вручну, тоді після перемішування дерев'яною ложкою, трохи почекайте, щоб тісто трохи охололо і гарненько вимісіть його руками. Якщо тісто прилипає до рук, тоді досипте ще трохи муки. Все залежить від вмісту вологи в борошні. Сформуйте з тіста кулю і накрийте трохи вологим рушником.
Приготувати тісто для вареників за основним рецептом і залишити його відпочивати на 30-60 хв. Домашній сир протерти через дрібне сито в глибоку миску і додати решту інгредієнтів для начинки.
Добре перемішати та розім'яти начинку виделкою. Так, щоб вона здавалась однорідною. З відпочилого тіста та сирної начинки зліпити вареники, розкачуючи тонко тісто, вирізаючи склянкою кружечки, викладаючи на кожен приблизно по 1 ч.л. з верхом начинки (або більше чи трохи менше, залежно від розміру кружечків), заліплюючи ретельно краї.
Викладати зліплені вареники на тацю чи дошку застелену пергаментом або присипану борошном. Зліплені вареники потрібно одразу ж накривати ледь вологим, чистим, кухонним рушником або харчовою плівкою, щоб не обсихали.
Коли усі вареники зліплені, довести до кипіння велику кількість води та опустити партіями вареники. Варити часто помішуючи, особливо важливо перемішати після опускання вареників у киплячу воду та повторного закипання води. Вареники з сиром одразу заправити вершковим маслом, активно потрясаючи мискою, щоб вареники перемішались.