Вареники з сиром та вишнями у меді: рецепт на гречаному борошні
Як розповідає Євген Клопотенко, схожі вареники полюбляв Тарас Шевченко. Однак ця версія ускладнена додатковими смаками, тож спробуйте приготувати та відчути цікаві поєднання інгредієнтів у знайомій страві.
Інгредiєнти для вареників
Інгредiєнти для начинки
Приготування
Якщо у вас заморожені вишні для начинки, розморозьте їх. Перекладіть в сотейник та встановіть його над мискою, щоб стікала рідина. Змішайте 200 г пшеничного і стільки ж гречаного борошна в одній ємності. Додайте 1 ч. л. цукру та дрібку солі. Влийте 300 мл молока, 2 ст. л. соняшникової олії, вбийте яйце та додайте жовток. Замісіть тісто, яке не липне до рук. Зберіть його в кульку, загорніть в харчову плівку та покладіть в холодильник на 30-40 хвилин відпочивати.
Для начинки потрібно посікти 200 г вишні без кісточки на дрібні шматочки. Потім перемішати її з 300 г кисломолочного сиру, 100 г цукру та 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Діставайте тісто з холодильника, відрізайте від нього шматочок, притрусіть робочу поверхню пшеничним борошном та розкачайте у тонкий пласт. Виріжте на ньому кружальця тонкою склянкою. На кожне додайте по чайній ложці начинки та добре заліпіть вареники. Складайте їх на кухонну дощечку або велику тарілку, притрушену борошном, щоб вареники не прилипли.
Коли всі наліпите, ставте каструлю з водою на плиту. Дочекайтеся, поки закипить, посоліть, зробіть середній вогонь та намагайтеся швидко закинути всі вареники. Періодично помішуйте, щоб не злиплися та не прилипли до дна каструлі. Як вареники спливуть, варіть 2-3 хвилини, а потім відкиньте на друшляк. Для соусу розтопіть 100 г вершкового масла, перелийте в миску, додайте 1 ст. л. гречаного меду, ретельно розмішайте та полийте вареники. За бажанням подайте ще й сметану та їжте тепленькими.
Зробіть гречані вареники з кисломолочним сиром, які, як зазначається у різних джерелах, дуже любив Тарас Шевченко. Звісно, я не міг стримати себе, тому урізноманітнив начинку ще й вишнями, а в гречане борошно додав пшеничного. І я впевнений, що такі б теж сподобались Кобзарю. Подавайте їх, як я, з вершково-медовим соусом або зі сметаною.