Замість вареників: кримськотатарські трикутники з м'ясом і горіхами - Джевізлі аш
Cevizli aş (Джевізлі аш) - в перекладі, буквально, "горіхова їжа". Це трикутники з надтонкого пшеничного тіста, начинені січеною яловичиною з цибулею, подані з маслом та горішками. Рецептом поділилася шефиня та дослідниця кухні Льоля Ланда, а також блогер та популяризатор кримськотатарської мови Ескендер Зова. Вони пишуть: "Готувати цю страву радимо разом з близькими або з друзями, або з близькими і друзями разом! Після обіду заварити міцного чаю, подати з варенням із пелюсток троянди та докинути пару гривень на донати, бо Крим - це Україна!"
Тут в одному рецепті поєднався смак соковитої яловичини, приправленої пахучою олією та цибулею, а також хрускіт горішків, якими посипають цю страву.
Інгредiєнти для тіста
Інгредiєнти для начинки
Інгредiєнти для подачі
Приготування
Дрібно наріжте цибулю, додайте до яловичого фаршу зі спеціями. Посоліть також, і поперчіть, долийте трохи олії будь-якої на смак.
У борошно додайте олію, сіль та воду. Налийте трохи води та замішайте тісто. Вода - скільки забере борошно, щоб замісилось пружне тісто. Сформуйте кулю та дайте відпочити 15-20 хвилин в теплі під рушником.
Готове тісто розкачайте дуже тонко, майже щоб просвічувалося. Загорніть його гормошкою як на відео та наріжте на квадрати. Зробіть це розгорнувши полоски з тіста та порізавши їх ще раз.
Загорніть начинку в кожний квадрат, зробивши трикутники. Зваріть у підсоленій воді, приправте олією маслом, та подрібненими горіхами. Смачного!