Замість вареників: кримськотатарські трикутники з м'ясом і горіхами - Джевізлі аш

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Замість вареників: кримськотатарські трикутники з м'ясом і горіхами - Джевізлі аш Скриншот
"Ця фантастична на смак страва кримськотатарської кухні, за формою ідентична до єврейських креплах та українських вареників".

Cevizli aş (Джевізлі аш) - в перекладі, буквально, "горіхова їжа". Це трикутники з надтонкого пшеничного тіста, начинені січеною яловичиною з цибулею, подані з маслом та горішками. Рецептом поділилася шефиня та дослідниця кухні Льоля Ланда,  а також блогер та популяризатор кримськотатарської мови Ескендер Зова. Вони пишуть: "Готувати цю страву радимо разом з близькими або з друзями, або з близькими і друзями разом! Після обіду заварити міцного чаю, подати з варенням із пелюсток троянди та докинути пару гривень на донати, бо Крим - це Україна!"

Тут в одному рецепті поєднався смак соковитої яловичини, приправленої пахучою олією та цибулею, а також хрускіт горішків, якими посипають цю страву. 

Порцій4
Енергетична цінність975 ккал
Бiлки27.9 г
Жири63.8 г
Вуглеводи74.9 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для тіста

Тепла вода за смаком
Сіль за смаком

Інгредiєнти для начинки

Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Зіра за смаком

Приготування

Крок 1

Дрібно наріжте цибулю, додайте до яловичого фаршу зі спеціями. Посоліть також, і поперчіть, долийте трохи олії будь-якої на смак. 

Крок 2

У борошно додайте олію, сіль та воду. Налийте трохи води та замішайте тісто. Вода - скільки забере борошно, щоб замісилось пружне тісто. Сформуйте кулю та дайте відпочити 15-20 хвилин в теплі під рушником. 

Крок 3

Готове тісто розкачайте дуже тонко, майже щоб просвічувалося. Загорніть його гормошкою як на відео та наріжте на квадрати. Зробіть це розгорнувши полоски з тіста та порізавши їх ще раз. 

Крок 4

Загорніть начинку в кожний квадрат, зробивши трикутники. Зваріть у підсоленій воді, приправте олією маслом, та подрібненими горіхами. Смачного!

З цукром мускавадо: рецепт сливового пирога з підсмаженими фруктами
З цукром мускавадо: рецепт сливового пирога з підсмаженими фруктами
Time to cook 1 год
Пироги
Українська піца з картоплею та ковбасою: простий рецепт ситної закуски
Українська піца з картоплею та ковбасою: простий рецепт ситної закуски
Time to cook 25 хв
Піца
Домашні фаршировані перці: покроковий рецепт із соковитою начинкою
Домашні фаршировані перці: покроковий рецепт із соковитою начинкою
Time to cook 50 хв
На обід чи вечерю
Млинці на воді: найпростіший рецепт до будь-якої начинки
Млинці на воді: найпростіший рецепт до будь-якої начинки
Time to cook 20 хв
Млинці, оладки та вафлі
Рецепт холодцю на зимові свята: з хріном і корнішонами
Рецепт холодцю на зимові свята: з хріном і корнішонами
Time to cook 4 год
Українська
Печеня з гарбузом та м’ясом: рецепт, обов'язковий на осінь
Печеня з гарбузом та м’ясом: рецепт, обов'язковий на осінь
Time to cook 30 хв
Різні рагу
Ідеальне сало в банці без маринаду: найпростіший рецепт
Ідеальне сало в банці без маринаду: найпростіший рецепт
Time to cook 10 хв
На обід чи вечерю
Гомбовці з лекваром або крамблом: рецепт українського десерту
Гомбовці з лекваром або крамблом: рецепт українського десерту
Time to cook 2 год 10 хв
Десерти
Голубці з качкою: рецепт домашньої української страви від кулінарки в США
Голубці з качкою: рецепт домашньої української страви від кулінарки в США
Time to cook 45 хв
Українська
Горішки зі згущеним кремом: рецепт домашнього улюбленого десерту
Горішки зі згущеним кремом: рецепт домашнього улюбленого десерту
Time to cook 25 хв
Печиво