Рецепт лимонно-яблучного пирога

40 хв готування 20 хв пiдготовки 6 порцiй
freepik
Цей пиріг чудово поєднується з кулькою ванільного морозива або чашкою ароматного чаю. Його подають як у домашньому затишку, так і в кращих кондитерських світу

Такий пиріг   це незвичайне поєднання класичного смаку яблук із яскравою кислинкою лимона. Десерт має приємний баланс між солодкістю та свіжістю, роблячи його ідеальним вибором для тих, хто любить легку випічку з виразним цитрусовим ароматом.

Порцій6
Енергетична цінність529 ккал
Бiлки9 г
Жири23.6 г
Вуглеводи69.6 г

Інгредiєнти для тіста:

Цукор 80 г
Ваніль за смаком
Сіль 1 щіпка
Молоко 50 мл

Інгредiєнти для начинки:

Яблуко 2 шт.
Куркума ¾ ч.л.
Цукрова пудра за смаком

Приготування

Крок 1 - Місимо тісто:
Помістіть борошно, цукор ваніль і дрібку солі в миску. Масло потрібно розім'яти в крихту. Додайте 2 яйця і молоко, перемішайте, вимісіть руками. Тісто має бути м'яким і еластичним. Розділіть тісто на 3 частини. Одну порцію покладіть в морозилку на пів години. Решту дві  на дно посуду діаметром 26 см. Зробіть невисокі бортики. Покладіть в холодильник. 
Крок 2 - Готуємо начинку:

Для начинки потрібна цедра 2 лимонів. Лимони очищають від шкірки та кісточок. Змішайте в блендері та перелийте в каструлю. Додайте цукор і крохмаль. Яблука натріть на крупній тертці. Поставте каструлю на плиту. Коли закипить варіть масу ще 1-2 хв. Вилийте начинку на торт і рівномірно розподіліть. Приберіть частини остиглого тіста і натріть його на крупній тертці. Випікайте 35-40 хв при 180° C.