Рецепт лимонно-яблучного пирога
Цей пиріг чудово поєднується з кулькою ванільного морозива або чашкою ароматного чаю. Його подають як у домашньому затишку, так і в кращих кондитерських світу
Такий пиріг — це незвичайне поєднання класичного смаку яблук із яскравою кислинкою лимона. Десерт має приємний баланс між солодкістю та свіжістю, роблячи його ідеальним вибором для тих, хто любить легку випічку з виразним цитрусовим ароматом.
Порцій6
Енергетична цінність529 ккал
Бiлки9 г
Жири23.6 г
Вуглеводи69.6 г
Інгредiєнти для тіста:
Борошно пшеничне
350 г
Цукор
80 г
Ваніль
за смаком
Розпушувач
1 ч.л.
Сіль
1 щіпка
Яйця курячі
2 шт.
Масло вершкове несолоне
150 г
Молоко
50 мл
Інгредiєнти для начинки:
Лимон, цедра
2 шт.
Яблуко
2 шт.
Крохмаль
30 г
Куркума
¾ ч.л.
Крохмаль
170 г
Цукрова пудра
за смаком
Приготування
Крок 1 - Місимо тісто:
Крок 2 - Готуємо начинку:
Для начинки потрібна цедра 2 лимонів. Лимони очищають від шкірки та кісточок. Змішайте в блендері та перелийте в каструлю. Додайте цукор і крохмаль. Яблука натріть на крупній тертці. Поставте каструлю на плиту. Коли закипить варіть масу ще 1-2 хв. Вилийте начинку на торт і рівномірно розподіліть. Приберіть частини остиглого тіста і натріть його на крупній тертці. Випікайте 35-40 хв при 180° C.