Бабусин затишок: рецепт запечених яблук в тісті

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 16 порцiй
Бабусин затишок: рецепт запечених яблук в тісті Inst @piecollectivebyachatz
Хто б міг подумати, що зі свіжих яблук, листкового тіста і цитрусової газованки можна приготувати такі чудові ласощі. Це бюджетно та смачно.

Яблучні тістечка з'явилися в 1800-х роках в Англії, а потім потрапили через океан до США та Канади. На жаль, вони втратили популярність у Північній Америці, хоча й залишаються популярними в Пенсильванії. Але знайти ці загорнуті в тісто яблука в десертному меню деінде в наші дні досить складно. Якщо ви перебуваєте в Пенсильванії, особливо восени, то є велика ймовірність того, що ви натрапите на Apple Dumplings. Вони максимально використовують багатий врожай яблук і передають його у найсмачніший спосіб — загортають солодко-терпкі яблука та спеції у змащене маслом листкове тісто. Яблука стають м'якими, а тісто — золотисто-коричневим. Для приготування знадобиться апельсинова газованка.

Порцій16
Енергетична цінність256 ккал
Бiлки1.3 г
Жири15.9 г
Вуглеводи29 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Яблуко 2 шт.
Цукор 1 ½ стакани
Кориця 1 ч.л.
Газована вода 1 стакан

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 175 градусів. Змастіть форму для випікання Розріжте кожне яблуко на 8 рівних часточок; відкладіть в сторону. Розділіть тісто для півмісяця на трикутники. Загорнути кожну яблучну часточку в тісто для півмісяця, починаючи з найменшого кінця. Защипніть, щоб запечатати, і викладіть у підготовлену форму для випікання.

Крок 2

У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло на повільному вогні. Розмішайте цукор і корицю в розтопленому маслі до однорідної маси. Полийте яблучні вареники, а потім додайте газованку. Випікайте в розігрітій духовці до золотистої скоринки, від 35 до 45 хвилин.

Що кривіше, то краще: печиво Відьмині пальці на Геловін
Що кривіше, то краще: печиво Відьмині пальці на Геловін
Time to cook 20 хв
Геловін
Гарбузове латте: гарантований зігріваючий ефект
Гарбузове латте: гарантований зігріваючий ефект
Time to cook 5 хв
Кава та кавові напої
Суші-боул: спрощений рецепт, який смакує так само, як і оригінальна страва
Суші-боул: спрощений рецепт, який смакує так само, як і оригінальна страва
Time to cook 30 хв
Японська
Піца Грибні черепи: трендовий рецепт на Геловін
Піца Грибні черепи: трендовий рецепт на Геловін
Time to cook 30 хв
Піца
Шоколадний кекс в горнятку: відмінний студентський десерт
Шоколадний кекс в горнятку: відмінний студентський десерт
Time to cook 2 хв
Кекси та десертний хліб
Лаваш з червоною сочевицею - обід, який зручно брати з собою
Лаваш з червоною сочевицею - обід, який зручно брати з собою
Time to cook 1 год
Страви з круп
Вода ранчо: неофіційний коктейль Дикого Заходу
Вода ранчо: неофіційний коктейль Дикого Заходу
Time to cook 2 хв
Коктейлі
Піца-багет: рецепт бутербродів з чорізо, пасатою та моцарелою
Піца-багет: рецепт бутербродів з чорізо, пасатою та моцарелою
Time to cook 15 хв
Італійська
Замість магазинних кексів. Швидкий хліб з лимоном та маком на десерт
Замість магазинних кексів. Швидкий хліб з лимоном та маком на десерт
Time to cook 1 год
Сніданки
Рецепт імбирного печива: класична версія святкових солодощів
Рецепт імбирного печива: класична версія святкових солодощів
Time to cook 30 хв
Пряники