Замість магазинних кексів. Швидкий хліб з лимоном та маком на десерт
Яскраві кольори та аромати цитрусових є одним із порятунків довгої зими. Тож дозвольте сонячному лимону зіграти головну роль у випічці, коли в наявності не так багато інших фруктових варіантів. Класичне поєднання терпкого лимона та хрусткого маку реалізується в цьому швидкому хлібі, для якого потрібні лише дві миски та трохи масла.
Цей хліб досить добре зберігається протягом кількох днів, оскільки він містить йогурт і масло, щоб зберегти його ароматним і вологим. Підсмажте скибочки, якщо вам подобаються хрусткі краї, або подайте його з улюбленим джемом до післяобіднього чаю.
Залишки можна щільно загорнути в поліетиленову плівку і зберігати при кімнатній температурі до 4 днів.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть олією форму для випікання, відставте.
Змішайте борошно, цукор, мак, розпушувач, сіль і соду у великій мисці. Змішайте йогурт, масло, яйце, лимонну цедру та сік у середній мисці. Додайте йогуртову суміш до борошняної та перемішуйте гумовою лопаткою, доки не з’єднається й не залишиться смуг борошна.
Перекладіть тісто на деко і розкладіть рівним шаром. Випікайте приблизно 55 хвилин.
Покладіть хліб на решітку, щоб він охолонув, на 10 хвилин, потім викладіть із форми та покладіть назад на решітку, щоб він повністю охолонув, ще приблизно на 1 годину 15 хвилин. За бажанням гарячий хліб можна покрити глазур'ю.