Замість магазинних кексів. Швидкий хліб з лимоном та маком на десерт

Time to cook 1 год готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Замість магазинних кексів. Швидкий хліб з лимоном та маком на десерт freepik/azerbaijan_stockers
Ваша кухня сповниться приємним ароматом лимона, поки ви випікатимете його, а родина не встоїть перед цим простим десертом.

Яскраві кольори та аромати цитрусових є одним із порятунків довгої зими. Тож дозвольте сонячному лимону зіграти головну роль у випічці, коли в наявності не так багато інших фруктових варіантів. Класичне поєднання терпкого лимона та хрусткого маку реалізується в цьому швидкому хлібі, для якого потрібні лише дві миски та трохи масла. 

Цей хліб досить добре зберігається протягом кількох днів, оскільки він містить йогурт і масло, щоб зберегти його ароматним і вологим. Підсмажте скибочки, якщо вам подобаються хрусткі краї, або подайте його з улюбленим джемом до післяобіднього чаю.

Залишки можна щільно загорнути в поліетиленову плівку і зберігати при кімнатній температурі до 4 днів.

Порцій8
Енергетична цінність364 ккал
Бiлки6.2 г
Жири13.1 г
Вуглеводи55.5 г
Health Score Недостатній рівень

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть олією форму для випікання, відставте.

Крок 2

Змішайте борошно, цукор, мак, розпушувач, сіль і соду у великій мисці. Змішайте йогурт, масло, яйце, лимонну цедру та сік у середній мисці. Додайте йогуртову суміш до борошняної та перемішуйте гумовою лопаткою, доки не з’єднається й не залишиться смуг борошна.

Крок 3

Перекладіть тісто на деко і розкладіть рівним шаром. Випікайте приблизно 55 хвилин.

Крок 4

Покладіть хліб на решітку, щоб він охолонув, на 10 хвилин, потім викладіть із форми та покладіть назад на решітку, щоб він повністю охолонув, ще приблизно на 1 годину 15 хвилин. За бажанням гарячий хліб можна покрити глазур'ю.